Κοσμος

Κύπρος: Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του απαγωγέα των δύο 11χρονων μαθητών

Θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
policcce.jpg

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της απαγωγής των δύο 11χρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Το philenews.gr, σε εκτενές ρεπορτάζ του περιγράφει πώς η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του απαγωγέα τους καταφέρνοντας τελικά να εντοπίσει τα δύο μικρά παιδιά, τον Φίλιππο και τον Θεμιστοκλή.

Σύμφωνα με αυτό το διαμέρισμα του απαγωγέα βρισκόταν μόλις ένα χιλιόμετρο από το σχολείο από το οποίο είχαν απαχθεί οι δύο μαθητές. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν δύο αστυνομικοί που ξεκίνησαν να διερευνήσουν μια από τις δεκάδες πληροφορίες που έφταναν στην Αστυνομία και ερευνούνταν από περίπολα μετά από αξιολόγηση. Εκείνοι μάλιστα εξεπλάγησαν όταν ο ένοικος του διαμερίσματος τους άνοιξε αμέσως την πόρτα του. 

Του είπαν ότι διερευνούν μια υπόθεση και τον ρώτησαν αν μπορούν να περάσουν. Τους απάντησε καταφατικά, αλλά του ζήτησαν να περιορίσει πρώτα τους τέσσερις σκύλους που είχε μαζί του. Τους έκλεισε σε ένα δωμάτιο και οι αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα. Σε ένα τραπεζάκι πρόσεξαν ένα σχολικό αντικείμενο. Το είχαν αφήσει τα παιδιά πριν ο απαγωγέας τα κοιμίσει σε άλλο δωμάτιο.

Αυτό το αντικείμενο έθεσε τους δύο αστυνομικούς σε συναγερμό. Ακινητοποίησαν αμέσως τον 35χρονο και του φόρεσαν χειροπέδες χωρίς να φέρει καμία αντίσταση, και ο ένας αστυνομικός έτρεξε σε διπλανό δωμάτιο όπου βρήκε τα δυο παιδιά να κοιμούνται. Είχαν περάσει σχεδόν οκτώ ώρες από την απαγωγή τους, ήταν εξαντλημένα, αλλά είχαν πιει και τη λεμονάδα που τους έδωσε ο απαγωγέας και στην οποία είχε ρίξει κάποιο ηρεμιστικό για να μπορέσει να ελέγξει τα παιδιά και να μην τον προδώσουν με φωνές.

Πώς λύθηκε το μυστήριο

Το μυστήριο που κράτησε σε συναγερμό όλη την Κύπρο για οκτώ ώρες, λύθηκε λόγω της παρατηρητικότητας πολίτη, που έδωσε πληροφορίες στην Αστυνομία για τον περίεργο γείτονα του. Ο ευσυνείδητος πολίτης είναι Παρατηρητής της Γειτονιάς. 

Ποιος είναι ο δράστης

Ο 35χρονος δράστης είναι ο Γιώργος Νικολάου από τη Λευκωσία, ο οποίος τελευταία διέμενε στη Λάρνακα, είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του όπου ανακρινόταν πολλές ώρες μετά από τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα. Εξήγηση, όμως, που δεν έγινε πιστευτή από τους ανακριτές οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση. 

Τα παιδιά διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκαν στη διάρκεια της νύκτας για προληπτικούς λόγους αφού η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα ο απαγωγέας

Ο 35χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της Λάρνακας. Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πολύωρες έρευνες της Αστυνομίας, μετά τον εντοπισμό των δύο παιδιών δεν έδωσαν τις απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής που συγκλόνισε και κράτησε σε αγωνία για οκτώ ώρες όλη την Κύπρο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ