Κοσμος

Η οικογένεια Gosar και η διχασμένη Αμερική

Δείτε το βίντεο που δημιούργησαν εναντίον του πολιτικάντη αδερφού τους

Μάκης Μηλάτος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση στις ΗΠΑ, είναι όμως η πιο πρόσφατη και ίσως η πιο χαρακτηριστική για το πόσο διχασμένη είναι αυτή η χώρα (και δεν είναι η μόνη).

Ο Paul Gosar είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός πολιτικού που φαίνεται να ευδοκιμεί πολύ στις μέρες μας όχι μόνο στις ΗΠΑ του Τραμπ αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Υπερσυντηρητικός, προερχόμενος από το Tea Party, φανατικός υποστηρικτής του Αμερικάνου προέδρου, εχθρικός προς τους μετανάστες, προς το πρόγραμμα υγείας, υπέρμαχος του να μην δίνεται υπηκοότητα σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, είναι αυτός που κερδίζει την έδρα της Αριζόνα τα τελευταία χρόνια.

Καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου πλησιάζουν, τα περισσότερα από τα 9 αδέλφια του αποφάσισαν να αντιδράσουν εναντίον του και να καλέσουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, θεωρώντας πως οι θέσεις, οι απόψεις και οι πράξεις του αδελφού τους είναι καταστροφικές για τη χώρα και ντροπιαστικές για την οικογένεια.

Δημοσιοποίησαν λοιπόν ένα σποτάκι στο οποίο κατηγορούν ανοιχτά τον αδελφό τους για όσα έκανε και για όσα δεν έχει κάνει.

Το φαινόμενο της οικογένειας Gosar δεν είναι το μοναδικό στις ΗΠΑ του Τραμπ. Πολλά παιδιά συντηρητικών πολιτικών παίρνουν αποστάσεις ή κατηγορούν ανοιχτά τους πατεράδες τους με αναρτήσεις στο twitter, ο αδελφός του Δημοκρατικού Randy Bryce συντάσσεται δημοσίως με τον αντίπαλο του, στο Wisconsin η οικογένεια του συντηρητικού Kevin Nicholson στράφηκε εναντίον του υποστηρίζοντας δημόσια τον Δημοκρατικό υποψήφιο και πάει λέγοντας...

Οι ΗΠΑ και ο Δυτικός κόσμος φαίνεται όλο και πιο διχασμένος, όχι με ιδεολογικές διαφορές παλαιού τύπου αλλά περισσότερο με αισθητικές και ουμανιστικές. Η στοιχειώδης αισθητική αξιοπρέπεια, η κοινή λογική, η παιδεία, το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και το περιβάλλον εναντίον του σκοταδισμού, του λαϊκισμού, της έλλειψης παιδείας, αισθητικής και του μίσους.

Δείτε εδώ το σποτάκι που δημιούργησαν τα αδέλφια Gosar εναντίον του πολιτικάντη Paul Gosar.