- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φράουλες με βελόνες στην Αυστραλία: Η κυβέρνηση θα αυξήσει την ανώτατη ποινή κάθειρξης για τους δράστες
Η υπόθεση λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις
Η Αυστραλία σκοπεύει να αυξήσει την ανώτατη ποινή κάθειρξης στα 15 χρόνια για όποιον καταδικάζεται για την μόλυνση προϊόντων διατροφής, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον καθώς το σκάνδαλο με τις φράουλες με βελόνες έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.
Η αστυνομία ερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για βελόνες που έχουν βρεθεί μέσα σε φρούτα. Βελόνες έκαναν αρχικά την εμφάνισή τους σε φράουλες που παρήχθησαν από έναν προμηθευτή στη βόρεια πολιτεία του Κουίνσλαντ αλλά έκτοτε εμφανίστηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας.
Χθες Τρίτη η αστυνομία στη Νέα Νότια Ουαλία ανακοίνωσε ότι ερευνά περιστατικά που αφορούν ένα μήλο και μια μπανάνα με βελόνες.
Κανένας καταναλωτής δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά μέχρι στιγμής και ένας πρωτοκλασάτος αυστραλός υπουργός δήλωσε ότι πολλά περιστατικά πιθανόν να αποδειχτούν φάρσες.
Ωστόσο, καθώς η ζήτηση για τα συγκεκριμένα φρούτα έχει μειωθεί σημαντικά, οι παραγωγοί φράουλας έχουν υποχρεωθεί να πετάξουν τα προϊόντα τους προκαλώντας έτσι πλήγμα σε μια βιομηχανία αξίας 115,84 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Ο Μόρισον δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει να αυξήσει την ανώτατη ποινή κάθειρξης από δέκα σε 15 χρόνια για όποιον θα καταδικάζεται για δολιοφθορά σε προϊόντα διατροφής.
Επίσης η κυβέρνηση θα ποινικοποιήσει τις ψευδείς καταγγελίες προτού το κοινοβούλιο διακόψει τις εργασίες του αύριο Πέμπτη για δύο εβδομάδες διακοπών, τόνισε ο Μόρισον.
«Δεν είναι αστείο, το να εκθέτεις σε κίνδυνο το μέσο βιοπορισμού σκληρά εργαζόμενων Αυστραλών. Αν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο σε αυτή τη χώρα θα τον αναζητήσουμε και θα του επιβάλλουμε την ανώτατη ποινή», είπε ο πρωθυπουργός σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.
Ο γενικός εισαγγελέας της Αυστραλίας Κρίστιαν Πόρτερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη θέσπιση ανώτατης ποινής κάθειρξης δέκα ετών για όσους κάνουν ψευδείς καταγγελίες για μολυσμένα τρόφιμα.
Παρότι οι παραγωγοί χαιρέτισαν τα μέτρα της κυβέρνησης, πολλοί είπαν ότι αν δεν ανακάμψει σύντομα η αγορά, αντιμετωπίζουν οικονομική καταστροφή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.