Κοσμος

Νετανιάχου σε Πούτιν: H Συρία ευθύνεται για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους

Τι ειπώθηκε στη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου επικοινώνησε τηλεφωνικά την Τρίτη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στα ανοικτά της Συρίας που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα 15 μέλη του πληρώματος.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Νετανιάχου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πληρώματος, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τη συντριβή στις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Ο Νετανιάχου εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των Ρώσων στρατιωτών και δήλωσε ότι η Συρία είναι υπεύθυνη για τη συντριβή του αεροσκάφους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο κείμενο υπογραμμίζεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διερεύνηση του τραγικού συμβάντος. Επιπλέον, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η χώρα του «είναι αποφασισμένη να προβάλει αντίσταση στη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία και να καταπολεμήσει τις προσπάθειες της Τεχεράνης να μεταφέρει οπλισμό στη σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στο Ισραήλ».