Κοσμος

Μακάβριο: Μετέφεραν 157 πτώματα σε φορτηγό - ψυγείο (εικόνες, video)

Γέμισαν τα νεκροτομεία σε πόλη του Μεξικού και δεν έχουν πού να βάλουν τους νεκρούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Μεξικό μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων που δείχνουν ένα φορτηγό -ψυγείο στη Γουαδαλαχάρα να έχει σταθμεύσει σε υπαίθριο χώρο. «Πού είναι το πρόβλημα» θα αναρωτηθεί κάποιος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το BBC, το φορτηγό μισθώθηκε από τις αρχές της πόλης, στην πολιτεία Χαλίσκο, προκειμένου να τοποθετηθούν στο εσωτερικό του ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... 157 μη αναγνωρισμένα πτώματα. Τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει με νεκρούς, με τους περισσότερους θανάτους να οφείλονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών για τον έλεγχο των ναρκωτικών.

 

 

Η θέση του φορτηγού-ψυγείου έχει αλλάξει ήδη δύο φορές, καθώς οι κάτοικοι στις γειτονιές διαμαρτύρονται για την έντονη δυσοσμία και τις... μύγες που το ακολουθούν. Η νταλίκα μισθώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, σε μια προσπάθεια να υπάρξει αποσυμφόρηση των ιατροδικαστικών υπηρεσιών της πόλης μετά από ένα νέο κύμα βίας.

«Έχουμε πολλά παιδιά σε αυτήν τη γειτονιά. Θα μπορούσαν να αρρωστήσουν. Δεν το θέλουμε εδώ. Βρομάει» ανέφερε ο Χοσέ Λουίς Τοβάρ, κάτοικος της πόλης.

Youtube/Noticieros Televisa

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στο Μεξικό, απαγορεύεται η αποτέφρωση ανθρώπων, των οποίων ο θάνατος συνδέεται με εγκληματικές ενέργειες. Ένα από τα σχέδια που έχουν πέσει στο τραπέζι για να δοθεί λύση, είναι η δημιουργία «αποθήκης» σε υπαίθριο χώρο στα περίχωρα της πόλης, προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί 800 σοροί περίπου.

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή παραμένουν αγνοούμενοι από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυξε τον πόλεμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος, χρησιμοποιώντας δυνάμεις του στρατού στις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Μόνο το 2017, οι δολοφονίες ξεπέρασαν τις 25.000.