- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρέντσι για ευρωεκλογές: Θα ήθελα ένα μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα
Τι προβλέπει για την κυβερνητική συμμαχία της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων
Στην πορεία των προοδευτικών και ευρωπαϊκού προσανατολισμού δυνάμεων προς τις ευρωεκλογές και στις πιθανές, αναγκαίες συμμαχίες, αναφέρεται σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα La Stampa o Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.
Σε σχέση με τη δημιουργία ενός μετώπου που να συμπεριλαμβάνει τους πράσινους, τους σοσιαλιστές, την ομάδα των φιλελευθέρων και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ματτέο Ρέντσι τονίζει: «Θα ήθελα να ενταχθεί σε αυτό και ο Τσίπρας, επιθυμώ ένα μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα. Αν επιλεγεί σοσιαλιστής υποψήφιος, θα ήθελα κάποιον ικανό να ξεκινήσει διάλογο με όλους. Ένας πολιτικός σαν τον Φρανς Τίμερμανς, (στον οποίο αναφερθήκαμε πρόσφατα και με τον Ιταλό πρώην υπουργό εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι), θα ήταν ένας άριστος υποψήφιος».
Σε σχέση, δε, με την ιταλική κυβερνητική συμμαχία της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων, ο Ματτέο Ρέντσι προβλέπει ότι η μεγάλη αποδοχή από μέρους των πολιτών δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, αλλά προσθέτει ότι δεν πρόκειται να ξεσπάσει κυβερνητική κρίση, διότι οι δυο πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν την Ιταλία έχουν καταλάβει όλες τις κύριες θέσεις της εξουσίας.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η πρώτη αναφορά στην ανάγκη μιας ευρείας συμμαχίας όλων των προοδευτικών και ευρωπαϊκού προσανατολισμού δυνάμεων για τις επόμενες ευρωεκλογές, «με ένα μέτωπο από τον Εμανουέλ Μακρόν Μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα», έγινε, πριν δυο εβδομάδες, από τον Ιταλό φιλόσοφο και πρώην δήμαρχο της Βενετίας Μάσσιμο Κατσιάρι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.