Κοσμος

Οι «καλύτεροι» του Κέιμπριτζ βγήκαν από τα ρούχα τους για καλό σκοπό (εικόνες)

Τα έσοδα του συλλεκτικού ημερολογίου θα διατεθούν σε τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ πέταξαν τις φόρμες και τα σορτσάκια και φωτογραφήθηκαν ολόγυμνοι για ένα νέο ημερολόγιο. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του συλλεκτικού ημερολογίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι αθλητές και αθλήτριες της κωπηλασίας, του λακρός, της κολύμβησης και του νέτμπολ έχουν τοποθετήσει σε «στρατηγικό» σημείο μπάλες κι άλλα αξεσουάρ για να κρύψουν τα επίμαχα σημεία.

Οι φοιτητές του Κέιμπριτζ φωτογραφίζονται σε μερικά από τις γωνίες ορόσημα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, όπως η Μαθηματική Γέφυρα στο κολέγιο Queens' και στη βιβλιοθήκη του κολεγίου Corpus Christi.



Το κόστος του ημερολογίου είναι 10 λίρες και τα έσοδα θα διατεθούν σε τέσσερις συγκεκριμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις.



«Πραγματικά απολαύσαμε όλοι μας τις φωτογραφίσεις, αν και χρειάστηκε να ξυπνήσουμε πολλές φορές νωρίς το πρωί για να πάμε στα συγκεκριμένα σημεία, όταν δεν θα υπήρχε πολύς κόσμος εκεί. Νομίζω ότι οι φοιτητές ξάφνιασαν ορισμένους τουρίστες όταν πόζαραν στη Μαθηματική Γέφυρα, καθώς είναι κοντά σε έναν πολυσύχναστο δρόμο», είπε η φοιτήτρια Έμα Τιλ, εκ των διοργανωτών του πρότζεκτ.

Η  Λαντισλάγια Λαντάνι υποστήριξε ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες επέδειξαν αξιοσημείωτη αντοχή καθώς «κάποιες από τις φωτογραφίσεις έγιναν στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν χιόνιζε ακόμα και όμως δεν διαμαρτυρήθηκαν παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες».

Για τον φωτογράφο Κέβιν Λόου «ήταν μια μοναδική ευκαιρία και το πιο απαιτητικό πρότζεκτ φωτογράφισης», που εργάστηκε ποτέ. «Πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να δώσεις χρήματα για να συνεισφέρεις σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι εξίσου υπέροχος τρόπος να “βγαίνεις από τα ρούχα” και να ποζάρεις», είπε.