Κοσμος

Απεργούν υπάλληλοι της Ryanair σε 5 ευρωπαϊκές χώρες

Στις 28 Σεπτεμβρίου - Τι δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάλεσμα στο ιπτάμενο προσωπικό της Ryanair να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 28 Σεπτεμβρίου απηύθυνε το βελγικό συνδικάτο CNE/LBC, επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το κάλεσμα αφορά εργαζομένους σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Ειδικά για το Βέλγιο, καλούνται να συμμετάσχουν στην απεργία και οι πιλότοι, καθώς εκπροσωπούνται από το συγκεκριμένο συνδικάτο.

«Συνεχίζουμε, δυστυχώς, τις συζητήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Μας υπόσχονται για το 2022 τη μετατροπή των συμβάσεων σε εθνικές συμβάσεις, το οποίο είναι πολύ μακριά για μας. Εμείς θέλουμε εφαρμογή του νόμου από το 2019» εξήγησε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του CNE/LBC, Ιβ Λαμπό.

Η προηγούμενη κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου, πάλι σε πέντε χώρες. Εκείνη την ημέρα είχαν ακυρωθεί 400 πτήσεις της εταιρείας χαμηλού κόστους, με 55.000 επιβάτες να επηρεάζονται.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Ryanair, Κένι Τζέικομπς, ανακοίνωσε ότι δεν αναμένεται να ακυρωθεί μεγάλος αριθμός πτήσεων σε περίπτωση που το ιπτάμενο προσωπικό συμμετάσχει στην κινητοποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ