Κοσμος

Παιδί τρυπήθηκε από σούβλα στο πρόσωπο (εικόνες, video)

Η απίστευτη περιπέτεια ενός 10χρονου στις ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ένας 10χρονος στο Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια παιχνιδιού.

Όλα έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Χάρισβιλ, όταν το παιδί δέχτηκε επίθεση από σφήκες, με αποτέλεσμα να πέσει από δεντρόσπιτο και να τραυματιστεί από μια σούβλα που τον τρύπησε στο πρόσωπο.

Το αιχμηρό αντικείμενο διαπέρασε το σαγόνι του και έφθασε μέχρι τον σβέρκο. Οι ακτινογραφίες προκαλούν σοκ, με τους γιατρούς να είναι κατηγορηματικοί. Αν η σούβλα τον είχε βρει χιλιοστά πιο δίπλα, τα πράγματα με την υγεία του Ξαβιέ Κάνινγχαμ θα ήταν δραματικά.

Μία από τις ακτινογραφίες που δείχνουν τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού

Το δεντρόσπιτο όπου βρισκόταν ο 10χρονος

Το παιδί υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κάνσας για την αφαίρεση του αντικειμένου.

«Ευτυχώς δεν τρύπησε το μάτι, τον εγκέφαλο ή το νωτιαίο μυελό. Η πιθανότητα να μη συμβεί αυτό ήταν μία στο εκατομμύριο. Δεν έχω ξαναδεί κάτι να διαπερνά το κρανίο σε τέτοιο βάθος και ο ασθενής να αναρρώνει σχεδόν, αν όχι πλήρως» τόνισε ο νευροχειρουργός Κότζι Έμπερσολ.

Το ιατρικό επιτελείο δεν αποκλείει, πάντως, το ατύχημα να επηρεάσει την ομιλία του παιδιού. Η μητέρα του 10χρονου, Γκάμπριελ Μίλερ, θυμάται ότι το παιδί επέστρεψε μόνο του σπίτι και μπήκε μέσα «με αυτό το πράγμα να εξέχει από το πρόσωπό του».

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο μικρός διατηρούσε τις αισθήσεις του μέχρι να μεταφερθεί στην εντατική του νοσοκομείου. Το θετικό ήταν πως δεν είχε σοβαρή αιμορραγία και η κατάστασή του ήταν σταθερή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να εκτιμήσουν τα δεδομένα και να προετοιμάσουν το χειρουργείο, το οποίο και έγινε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής.