Κοσμος

Ήρωας ο Τζέιμι Όλιβερ: Καταδίωξε και ακινητοποίησε ληστή

Επιχείρησε να μπει σπίτι του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο διάσημος σεφ, Τζέιμι Όλιβερ δεν δίστασε στιγμή και παγίδευσε έναν διαρρήκτη που επιχείρησε να εισβάλλει σπίτι του, κυνηγώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ οι γείτονές του κάλεσαν την αστυνομία.

Ο Bρετανός σεφ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όταν άκουσε φασαρία από τα διπλανά σπίτια, έτρεξε, κυνήγησε τον ληστή και κατάφερε μάλιστα να τον ακινητοποιήσει ώσπου να έρθει η αστυνομία για να τον συλλάβει.

«Δεν είναι μια κατάσταση με την οποία θέλετε να ασχοληθείτε», δήλωσε ο 43χρονος σεφ στο BBC. «Ήταν αυτό που ήταν και τελείωσε ομαλά» πρόσθεσε για την κατά πολλούς ηρωική του πράξη.

Η σύζυγος του Όλιβερ, Τζουλς και τα πέντε παιδιά τους, Μπάντι, Πόπι, Ρίβερ, Πίταλ και Ντέιζι βρισκόταν στο Highgate, στο βόρειο Λονδίνο, τη στιγμή του περιστατικού την περασμένη Τρίτη.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε ότι «Στις 7:13 μ.μ. την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία κλήθηκε σε περιστατικό όπου ένας διαρρήκτης επιχείρησε να εισέλθει στην οικία της διεύθυνσης με το νούμερο 6. Ο άνδρας συνελήφθη από τους πολίτες και στη συνέχεια κρατήθηκε από την αστυνομία».