Κοσμος

Ο Έλον Μασκ καπνίζει μαριχουάνα live στο YouTube και λέει: «Είναι νόμιμο, έτσι;» (video)

Ο επικεφαλής της Tesla μίλησε για τα πάντα στην ιντερνετική εκπομπή του Τζο Ρόγκαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Έλον Μασκ καπνίζει μαριχουάνα ζωντανά σε διαδικτυακή εκπομπή και συζητά με τον κωμικό Τζο Ρόγκαν, για τα πάντα: από την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι τα φλογοβόλα, την ευγένεια και τα ηλεκτρονικά του αυτοκίνητα.

Ο 47χρονος επιχειρηματίας, εφευρέτης, μηχανικός και επενδυτής ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Τζο Ρόγκαν, ο οποίος προσέφερε στον συνεντευξιαζόμενό του ένα τσιγάρο με καπνό και μαριχουάνα λέγοντας: «Μάλλον δεν μπορείς επειδή φοβάσαι τους μετόχους, σωστά;». Ο Μασκ επεξεργάστηκε το τσιγάρο και ρώτησε: «Είναι νόμιμο, έτσι;». Στη συνέχεια έκανε μερικές τζούρες live στο YouTube.



Ο επιχειρηματίας διευκρίνισε για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις: «Δεν είμαι τακτικός καπνιστής μαριχουάνας. Σχεδόν ποτέ δεν καπνίζω».

Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Έλον Μασκ μετά την εξαγγελία του ότι θα αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο για να περάσει πλήρως υπό τον έλεγχό του. Στο μεταξύ, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) διερευνά αν ισχύουν οι κατηγορίες περί χειραγώγησης της αγοράς από την Tesla.

Ο Έλον Μασκ βρέθηκε πριν από ένα μήνα στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αφορμή τη διάσωση των παιδιών που είχαν παγιδευτεί σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Ο Αμερικανός είχε έρθει σε διαφωνία με έναν Βρετανό δύτη και μέλος της ομάδας διάσωσης που είχε αμφισβητήσει μια εφεύρεσή του. Μάλιστα ο Μασκ είχε φτάσει στο σημείο να αποκαλέσει «παιδόφιλο» τον δύτη. 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Έλον Μασκ