- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τραμπ: Δεν έχει συζητηθεί ποτέ το ενδεχόμενο δολοφονίας του Άσαντ
Ο Αμερικανός πρόεδρος διαψεύδει το βιβλίο του βετεράνου ρεπόρτερ που τον θέλει να απαίτησε τη δολοφονία του προέδρου της Συρίας
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη πως δεν είχε καν συζητηθεί το ενδεχόμενο δολοφονίας του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, διαψεύδοντας μια πληροφορία που περιέχεται σε υπό έκδοση βιβλίο του δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ.
Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του εμίρη του Κουβέιτ, του Σέιχ Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Τζάμπερ αλ Σαμπάχ, ο Τραμπ διαβεβαίωσε πως το ενδεχόμενο να διεξαχθεί μυστική επιχείρηση για την εξόντωση του Άσαντ «ούτε καν είχε συζητηθεί ποτέ» στην αμερικανική προεδρία.
«Αυτό ουδέποτε εξετάστηκε καν, ούτε θα το εξετάζαμε», επέμεινε ο Τραμπ, αποκαλώντας το βιβλίο του Γούντγουορντ «αποκύημα φαντασίας».
Σύμφωνα με το βιβλίο του βετεράνου αμερικανού ρεπόρτερ, ο Τραμπ είχε απαιτήσει να δολοφονηθεί ο Άσαντ πέρυσι τον Απρίλιο, όμως ο υπουργός Αμύνης Τζέιμς Μάτις αψήφησε τον αμερικανό πρόεδρο.
Αποσπάσματα του βιβλίου του Γούντγουορντ, το οποίο τιτλοφορείται Fear: Trump in the White House (Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο), προδημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα The Washington Post την Τρίτη.
Κατά τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε μαζί με τον Καρλ Μπέρνστιν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, ο Τραμπ είχε τηλεφωνήσει πέρυσι την άνοιξη στον Μάτις και του είχε πει χωρίς περιστροφές ότι ήθελε να οργανωθεί μια επιχείρηση εξόντωσης του Άσαντ. Πάντα κατά το βιβλίο, ο στρατηγός ε.α. συγκατένευσε, λέγοντας «θα το φροντίσουμε αμέσως», αλλά αφού κατέβασε το ακουστικό, στράφηκε σε έναν σύμβουλό του και του είπε «δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα από όλα αυτά. Θα είμαστε πολύ μετρημένοι». Φέρεται να σχολίασε κατόπιν ότι ο μεγιστάνας των ακινήτων φέρεται σαν «μαθητής της πέμπτης ή της έκτης τάξης».
Ο Μάτις δημοσιοποίησε επίσης την Τετάρτη μια ανακοίνωση στην οποία υποβαθμίζει το βιβλίο του Γούντγουορντ , κάνοντας ειρωνικά λόγο για ένα «λογοτεχνικό έργο του είδους που ευδοκιμεί μόνο στην Ουάσινγκτον» και διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε εκστομίστηκαν οι «περιφρονητικοί» χαρακτηρισμοί που του αποδίδονται «από τον ίδιο ή εν τη παρουσία του».
Ερωτηθείς αν ο Τζιμ Μάτις θα παραμείνει στον θώκο του, ο Τραμπ απάντησε «θα μείνει εδώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι μαζί του. Καταγάγουμε πολλές νίκες».
Παράλληλα, ο Τραμπ προειδοποίησε εκ νέου τη Δαμασκό, λέγοντας πως εάν διαπραχθεί «σφαγή» στην Ιντλίμπ, την συριακή επαρχία που ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες και οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να αρχίσουν επιχείρηση για να ανακαταλάβουν, η κυβέρνησή του θα «θυμώσει πάρα πολύ».
«Δεν μπορεί να γίνει σφαγή», είπε ο ρεπουμπλικάνος ερωτηθείς για την Ιντλίμπ. «Αν γίνει σφαγή όλος ο κόσμος θα θυμώσει πάρα, πάρα πολύ και οι ΗΠΑ θα θυμώσουν επίσης πάρα πολύ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.