- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για δύο Ρώσους για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ
Πρόκειται για τους Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ
Βρετανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι διαθέτουν επαρκή στοιχεία για να απαγγείλουν κατηγορίες για συνωμοσία για φόνο εις βάρος δύο ρώσων υπηκόων αναφορικά με την υπόθεση του ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρης του Γιούλια τον Μάρτιο στην Αγγλία.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος των δύο Ρώσων, οι οποίοι κατονομάστηκαν και είναι οι Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες των ανδρών αυτών.
«Δεν θα ζητήσουμε από τη Ρωσία την έκδοση αυτών των ανδρών, καθώς το ρωσικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει την έκδοση των υπηκόων της χώρας» δήλωσε η Σου Χέμινγκ, η διευθύνυρια των Νομικών Υπηρεσιών της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος.
Το ρωσικό υπουργείο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι τα ονόματα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα για τη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Ο Νιλ Μπάσου, ο επικεφαλής του δικτύου αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας, δήλωσε ότι οι δύο ύποπτοι κυκλοφορούσαν με ψευδώνυμα, αλλά ότι είναι περίπου 40 ετών και έχουν αυθεντικά ρωσικά διαβατήρια.
Ο Μπάσου είπε ακόμη ότι ίχνη του νευροπαραλυτικού παράγοντα νόβιτσοκ, με τον οποίον δηλητηριάστηκαν οι Σκριπάλ, βρέθηκαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου του Λονδίνου όπου είχαν μείνει οι δύο άνδρες και πρόσθεσε ότι στη Βρετανία είχαν φθάσει στις 2 Μαρτίου και αναχώρησαν στις 4 του ίδιου μήνα.
«Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχαν διαμείνει πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις. Από δύο δείγματα που ελήφθησαν προέκυψε ότι τα επίπεδα μόλυνσης με νόβιτσοκ είναι χαμηλότερα από εκείνα που θα προκαλούσαν ανησυχία για τη δημόσια υγεία», είπε ο Μπάσου.
Ο Σκριπάλ, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, ο οποίος στη συνέχεια έγινε διπλός κατάσκοπος για τη βρετανική MI6, και η κόρη του Γιούλια, βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας στις 4 Μαρτίου.
Η Βρετανία κατηγόρησε τη Ρωσία για την απόπειρα κατά της ζωής των Σκριπάλ και ταυτοποίησε το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε ως το νόβιτσοκ, έναν φονικό νευροτοξικό παράγοντα που παρασκευάστηκε από τον σοβιετικό στρατό τις δεκαετίες του 70 και του 80. Η Ρωσία έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην επίθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.