- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαλβίνι κατά Μέρκελ για τα επεισόδια στην πόλη Κέμνιτς
Όπως υποστήριξε η γερμανίδα καγκελάριος «υποτίμησε» τη δυσκολία της ένταξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα της
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε την Άνγκελα Μέρκελ ότι φέρει εμμέσως ευθύνες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας, διότι όπως υποστήριξε η γερμανίδα καγκελάριος «υποτίμησε» τη δυσκολία της ένταξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα της.
«Είναι σαφές ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε υποτιμήσει τον κίνδυνο κοινωνικών εντάσεων τα τελευταία χρόνια όταν είχε διαβεβαιώσει ότι υπήρχε θέση για εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους στη Γερμανία», υποστήριξε ο Σαλβίνι — ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας — αναφερόμενος στα επεισόδια στην Κέμνιτς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle.
«Θυμάμαι πολύ καλά τι είχε γίνει εκείνη τη διαβόητη νύχτα (...) στην Κολονία και αλλού», πρόσθεσε.
Ο Σαλβίνι προφανώς αναφερόταν στις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος πολλών γυναικών για τις οποίες κατηγορήθηκαν μετανάστες και πρόσφυγες την 31η Δεκεμβρίου 2015 στην Κολονία. Εκείνο το συμβάν άλλαξε τελείως το πώς η γερμανική κοινή γνώμη έβλεπε τους μετανάστες και την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ απέναντί τους.
Η γερμανική ακροδεξιά έχει κάνει εδώ και μία εβδομάδα πολλές συγκεντρώσεις στην ανατολικογερμανική πόλη Κέμνιτς, εναντίον των αιτούντων άσυλο και της πολιτικής της Μέρκελ για το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών, μετά τη δολοφονία ενός Γερμανού με μαχαίρι. Για τον φόνο έχουν συλληφθεί και θεωρούνται οι βασικοί ύποπτοι ένας Ιρακινός και ένας Σύρος, αμφότεροι αιτούντες άσυλο.
Εξάλλου, ο Σαλβίνι υποστήριξε ότι η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποτέλεσε μια «ξεκάθαρη αντίδραση» σε αυτό που επέμεινε να χαρακτηρίζει λάθος κρίσης της Μέρκελ και της κυβέρνησής της ως προς τις δυνατότητες της χώρας για την υποδοχή και τη φιλοξενία προσφύγων.
«Αυτή είναι η απάντηση που θέλουν να δώσουν πολλοί δυσαρεστημένοι Γερμανοί», έκρινε ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει πει επανειλημμένα ότι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας έχει σκοπό να μειώσει στο μηδέν τον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που φθάνουν στις ιταλικές ακτές μέσω της Μεσογείου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Ανείπωτη τραγωδία μετά τις φονικές πλημμύρες
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Ο οδηγός άφησε την παραγγελία στην πόρτα και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα
Ένας φόρος τιμής από τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή
Ο ρόλος του «Χασάπη της Βοσνίας» στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.