Κοσμος

Τσαβούσογλου: «Ασφαλές καταφύγιο» για Τούρκους εγκληματίες η Ελλάδα

Διμερή διάλογο χωρίς όρους, ζητά από την Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsabou.jpg
© EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Σκληρή γλώσσα από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε ότι η «Η Ελλάδα μετατράπηκε σε "ασφαλές καταφύγιο" για Τούρκους εγκληματίες».

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε βαθιά απογοητευμένος από τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με τους «8» Τούρκους αξιωματικούς, επεσήμανε ωστόσο ότι «είμαστε αποφασισμένοι στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε ότι οι φυγάδες πραξικοπηματίες θα εκδοθούν και θα δικαστούν στην Τουρκία».

Σε συνέντευξή του σήμερα στα «Νέα» τονίζει ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο τους, ζητά ωστόσο από την Αθήνα διμερή διάλογο χωρίς όρους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, προειδοποιεί ευθέως την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι «εάν πιστεύουν ακόμα ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν, κάνουν λάθος» ενώ προχωρά και σε «Συστάσεις» στις εταιρείες που συμμετέχουν στις έρευνες.

«Κανένα ξένο κράτος, εταιρεία ή όχημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μη εγκεκριμένη ερευνητική ή επιστημονική δράση στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες περιοχές που βρίσκονται πάνω της» τονίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ανακοινώνοντας παράλληλα, τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν παραλείπει να στείλει μήνυμα στις ΗΠΑ λέγοντας ότι «Η γλώσσα των απειλών δεν είναι αποδεκτή μεταξύ των συμμάχων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.