- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
DW: Και η Μέρκελ υποψήφια για ευρωπαϊκά αξιώματα;
Γερμανικά δημοσιεύματα θέλουν ευρωπαϊκή καριέρα για την Καγκελάριο
Η εφημερίδα Frankfurter Rundschau αντιμετωπίζει θετικά μία υποψηφιότητα του εκλεκτού της Άνγκελα Μέρκελ, Μάφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, αλλά βάζει στην εξίσωση μία ακόμη παράμετρο: μία μελλοντική υποψηφιότητα για κορυφαίο ευρωπαϊκό αξίωμα από την ίδια την καγκελάριο.
Όπως επισημαίνει «η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να σκεφτεί μήπως θα προσέφερε ακόμη μεγαλύτερη υπηρεσία στην Ευρώπη, θέτοντας η ίδια υποψηφιότητα για ένα από τα κορυφαία αξιώματα, το οποίο επίσης αναζητεί διάδοχο μέσα στο 2019.
Πρόκειται για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία σήμερα ασκεί ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ. Εκεί η Μέρκελ θα μπορούσε να καταθέσει την εμπειρία της σε ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.
Και κυρίως θα εξασφάλιζε ένδοξη αποχώρηση από την καγκελαρία. Τέτοια ευκαιρία δεν θα ξαναβρεθεί πολύ γρήγορα. Ίσως μάλιστα να είναι και η τελευταία».
«Ο Μάφρεντ Βέμπερ θα είναι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές» προεξοφλεί από την πλευρά του το περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Σύμφωνα με το περιοδικό «η απόφαση θεωρείται βαρύνουσας σημασίας, γιατί η Μέρκελ θέλει να δει έναν Γερμανό στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πρώτη φορά μετά από 50 και πλέον χρόνια.
Το ΕΛΚ έχει καλές πιθανότητες να λάβει τις περισσότερες ψήφους στις προσεχείς ευρω-εκλογές. Και ως νικητής των εκλογών, ο υποψήφιος της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας έχει καλές πιθανότητες να προταθεί από τους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν και εν συνεχεία να εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Πηγή: Deutsche Welle
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.