Κοσμος

Ο καλλιτέχνης τατουάζ που αποφασίζει μόνος του τι τατουάζ θα κάνει στους πελάτες του

«Οι δικές μου λέξεις, το δικό σου σώμα»

Νικολέττα Σταμάτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μέισον Χέφνερ (πραγματικό όνομα: Μόντι Ρίχτοφεν) είναι ο 23χρονος λονδρέζος καλλιτέχνης τατουάζ, που αποφάσισε να ξεκινήσει το «Οι δικές μου λέξεις, το δικό σου σώμα». Πρόκειται για ένα project, κατά το οποίο ο πελάτης θα πρέπει να εμπιστευτεί πλήρως τον καλλιτέχνη να αποφασίσει ο ίδιος τι τατουάζ θα σχεδιάσει. Οι μόνοι άλλοι δύο κανόνες που τίθενται από τον καλλιτέχνη, πέραν της πλήρους εμπιστοσύνης, είναι ότι δεν δέχεται να κάνει τατουάζ σε μεθυσμένους και ότι απαγορεύει στους πελάτες να κάνουν την όποια χρήση του κινητού τους από την αρχή έως και το τέλος της διαδικασίας.

 

 

 

 

 

 

#maisonhefner WE ALL KNOW YOU HAVE SECRETS

A post shared by Maison Hefner (@maison_hefner) on

 

Ο Χέφνερ αποφασίζει τι τατουάζ θα «δώσει» στον πελάτη βασισμένος σε μία συζήτηση μαζί του, η οποία όπως λέει μπορεί να διαρκέσει από μισή έως δύο ώρες. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα τους ζητάει να του απαντήσουν σε τέσσερεις ερωτήσεις· γιατί θες να κάνεις το τατουάζ; τι σημαίνει για εσένα εμπιστοσύνη; γιατί με εμπιστεύεσαι; τι θα κάνεις αν τελικά δεν σου αρέσει το τατουάζ;

 

 

 

 

#maisonhefner MY NEW TATTOO IS VERY COOL / old healed tattoo on @maxwerdin

A post shared by Maison Hefner (@maison_hefner) on

 

Με βάση αυτές τις ερωτήσεις καταλαβαίνει τι άνθρωπο έχει απέναντι του και διαλέγει την φράση που θα του κάνει τατουάζ, επιλέγοντας ανάμεσα σε 5000 φράσεις που έχει γραμμένες σε πέντε τετράδια. Ο πελάτης μαθαίνει ποια είναι η φράση με το τέλος της διαδικασίας, αλλά έχει τον λόγο για το πού θα του σχεδιάσει ο Χέφνερ το τατουάζ.

 

 

#maisonhefner CHILD OF EBAY

A post shared by Maison Hefner (@maison_hefner) on

 

Σε συνέντευξη του στο αμερικανικό Vice σχολίασε ότι τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι αποφασίζουν να έρθουν σε αυτόν ως ένα μέσο για να βγουν έξω από την ζώνη ασφαλείας τους και να δουν πώς είναι να εμπιστεύεσαι για κάτι τόσο μόνιμο κάποιον τελείως άγνωστο. Ωστόσο, ο ίδιος πάντα προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι ο πελάτης κατανοεί πραγματικά το μη αναστρέψιμο της κατάστασης.

 

 

#maisonhefner BUT YOU DIDN’T

A post shared by Maison Hefner (@maison_hefner) on

 

 

 

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει και το αγαπημένο του τατουάζ που έχει σχεδιάσει. Αυτό είναι η φράση «Δεν είμαι αυτός που σου υποσχέθηκαν ότι ήμουν», την οποία σχεδίασε πάνω στην χειρουργική τομή ενός άντρα που μόλις είχε κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.