Κοσμος

Τεράστια ανακάλυψη: Στο φως μοναδικός κοραλλιογενής ύφαλος χιλιάδων ετών (εικόνα)

Για «βουνά από κοράλλια» έκαναν λόγο οι επιστήμονες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
coral.jpg
TWITTER/CNN

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκανε η ομάδα Deep Search 2018, που  έφερε στο φως έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ο οποίος κρυβόταν για χιλιάδες χρόνια στον βυθό της θάλασσας μεταξύ της Βίρτζινια και της Τζόρτζια,

Σύμφωνα με το CNN, ο κοραλλιογενής ύφαλος βρίσκεται περίπου 250χλμ μακριά από το Τσάρλεστον της  Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ και έχει μήκος περίπου 140 χιλιομέτρων.

Στην ομάδα συμμετέχουν επιστήμονες της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης, του Γραφείου Διαχείρισης Ενέργειας των Ωκεανών και του Αμερικάνικου Γεωλογικού Ινστιτούτου ενώ η έρευνά τους αναμένεται να διαρκέσει συνολικά 15 ημέρες.

Ο επικεφαλής της αποστολής, Dr. Erik Cordes, έκανε λόγο για τεράστια ανακάλυψη και δήλωσε στην HuffPost πως «Είναι απίθανο το ότι έμεινε κρυφό για τόσο καιρό». Τόνισε δε πως το οικοσύστημα είναι εξαιρετικό με «βουνά από κοράλλια».

Οι ερευνητές δηλώνουν άναυδοι από το γεγονός ότι ο ύφαλος αναπτυσσόταν για τόσα χρόνια σε τέτοιο βάθος καθώς συνήθως αναπτύσσεται κοντά στην επιφάνεια του νερού, όπου τα φύκια τρέφονται από τις ακτίνες του ήλιου.

Την ύπαρξη του κοραλλιογενούς υφάλου επιβεβαίωσε και ζευγάρι δυτών που επιχείρησε κατάδυση με το υποβρύχιο «Alvin».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ