- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρκελ: «Όχι» στις προτάσεις Κανιέτε για ενίσχυση της προστασίας του κλίματος
Απορρίπτει πιο φιλόδοξους στόχους απέναντι στην κλιματική αλλαγή
«Δεν είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις νέες αυτές προτάσεις», είπε η Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στην έκκληση του ευρωπαίου επιτρόπου για την Κλίμα και την Ενέργεια Αρίας Κανιέτε αναφορικά με την αύξηση από το 40% στο 45% των περικοπών που πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2030.
Η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, απορρίπτοντας ωστόσο τις προτάσεις για περισσότερο φιλόδοξους στόχους για την προστασία του κλίματος.
Οι ακραίες θερμοκρασίες σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο αυτό το καλοκαίρι τροφοδότησε τις ανησυχίες για το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή πραγματοποιείται και ώθησε πολλές κυβερνήσεις να ταχθούν υπέρ της περικοπής των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου με ταχύτερους ρυθμούς από τους σχεδιαζόμενους.
Όμως η Μέρκελ δήλωσε ότι τέτοιες προτάσεις, όπως η πρόσφατη προερχόμενη από τον ευρωπαίο επίτροπο Κανιέτε για ταχύτερες περικοπές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είναι αντιπαραγωγικές και πρόσθεσε ότι η θέσπιση νέων στόχων δεν έχει νόημα την στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στους παρόντες στόχους περικοπών.
«Θεωρώ ότι πρέπει να πρώτα να παραμείνουμε στους στόχους που έχουμε ήδη θέσει. Δεν πιστεύω ότι η διαρκής θέσπιση νέων στόχων έχει νόημα».
Η κυβέρνηση της Μέρκελ έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις για την εγκατάλειψη των στόχων περικοπής των εκπομπών των εκπομπών που είχε η ίδια θέσει για το 2020, αφού έφθασε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι εφικτοί, ενώ διατήρησε τους στόχους για το 2030.
Οι υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού στην Ευρώπη, που προκάλεσαν την τήξη των πάγων της Αρκτικής και δασικές πυρκαγιές λόγω της ξηρασίας, αναζωπύρωσαν τις συζητήσεις για το Κλίμα.
«Ενα καλοκαίρι δεν αποτελεί ένδειξη από μόνο του, αλλά η συσσώρευση ακραίων καιρικών συνθηκών και η αύξηση των θερμοκρασιών δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει μόνο στην Αφρική, της Αρκτική και την Ανταρκτική, αλλά και εδώ επίσης», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Ανείπωτη τραγωδία μετά τις φονικές πλημμύρες
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Ο οδηγός άφησε την παραγγελία στην πόρτα και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα
Ένας φόρος τιμής από τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή
Ο ρόλος του «Χασάπη της Βοσνίας» στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.