- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ερντογάν: Αν καταρρεύσει η Μικρά Ασία δεν θα υπάρχουν πια Μ. Ανατολή, Βαλκάνια ή Καύκασος
Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε σε ομιλία του επίσης ότι θα φέρει ειρήνη σε Ιράκ και Συρία
Με την δέσμευση ότι θα φέρει «ειρήνη και ασφάλεια» στο Ιράκ και σε περιοχές της Συρίας που δεν βρίσκονται υπό τον τουρκικό έλεγχο, εμφανίστηκε σε ομιλία του στην επαρχία Μους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» στην περιοχή αυτή θα εξαλειφθούν ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι επιθέσεις που δέχεται η χώρα του σε οικονομικό επίπεδο είναι παρόμοιες με προηγούμενες απόπειρες εισβολής στη Μικρά Ασία.
Προειδοποίησε δε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην κατάρρευση και των γύρω περιοχών.
«Μην ξεχνάτε, η Μικρά Ασία είναι ένα τείχος και αν αυτό το τείχος καταρρεύσει δεν θα υπάρχουν πια Μέση Ανατολή, Αφρική, Κεντρική Ασία, Βαλκάνια ή Καύκασος», είπε.
Η Τουρκία, που στηρίζει ορισμένες οργανώσεις ανταρτών στη Συρία, συνεργάζεται με τη Ρωσία –η οποία από την πλευρά της στηρίζει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ– και με το Ιράν για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη συριακή κρίση. Μέχρι τώρα οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους, κατά μήκος των συνόρων, και έχουν τοποθετήσει περίπου δέκα στρατιωτικά φυλάκια στην περιοχή του Ιντλίμπ.
Η ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ είναι το "καταφύγιο" των πολιτών και των ανταρτών που εκδιώχθηκαν από άλλες περιοχές της Συρίας αλλά τον τελευταίο μήνα βομβαρδίζεται συνεχώς, ένδειξη ότι επίκειται μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων που, σύμφωνα με την Άγκυρα, θα ήταν "κατατροφική" εξέλιξη.
Στην ομιλία του για την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, ο Ερντογάν είπε ότι θα φέρει την ειρήνη και την ασφάλεια στις δύο γειτονικές χώρες.
«Δεν είναι τυχαίο που οι μοναδικές περιοχές της Συρίας όπου υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη και σε άλλες περιοχές της Συρίας επίσης. Θεού θέλοντος, θα φέρουμε την ίδια ειρήνη στο Ιράκ, όπου δρουν τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.