Κοσμος

Το νεογέννητο της εξωσωματικής - Η πανέμορφη φωτογραφία που έγινε viral (εικόνες, video)

Τυλιγμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου μέσα σε μια καρδιά από 1.600 ενέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syringe-photoshoot-rainbow-baby-oneil-packer-family-photography-2-5b7c0126a5e26_700.jpg
φωτό: Facebook

Ένα μικροσκοπικό νεογέννητο βρέφος τυλιγμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου κοιμάται μέσα σε μια καρδιά από περισσότερες από 1.600 ενέσεις. Αυτή η εικόνα αποτυπώνει χωρίς καμιά υπερβολή το ταξίδι όλων των γονιών που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτή η φωτογραφία αναρτήθηκε στα social media και έγινε viral.

 

 


Το μικρό πλάσμα που ήρθε στον κόσμο είναι ο γόνος της Πατρίσια και της Κίμπερλεϊ Ο' Νιλ. Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν πριν από περίπου έξι χρόνια σε έναν παιδικό σταθμό και μετά από ένα σχέσης ξεκίνησαν τις προσπάθειες για τη σύλληψη ενός παιδιού.

 

 

syringe2.jpg


Και οι δύο γυναίκες είχαν παιδιά από προηγούμενες σχέσεις. Η Πατρίσια έχει μια κόρη επτά ετών και η Κίμπερλεϊ έναν γιο 14 ετών. Αποφάσισαν από κοινού ότι αυτή που θα δοκίμαζε τη θεραπεία της εξωσωματικής θα ήταν η Πατρίσια. Ο δρόμος προς τη σύλληψη απεδείχθη μακρύς. «Στην αρχή πιστεύαμε ότι θα πάμε απλά σε μια κλινική και εννέα μήνες μετά θα έχουμε ένα μωράκι», λέει στο CNN η Πατρίσια. «Δεν συνέβη αυτό στην περίπτωσή μας». Το ζευγάρι έχασε το πρώτο τους παιδί μετά από έξι εβδομάδες κύησης, το δεύτερο το έχασε στις οκτώ εβδομάδες. Τότε ήταν που ανακάλυψαν ότι η Πατρίσια έπασχε από μια ασθένεια στα αγγεία, η οποία μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές κατά τη διάρκεια της κύησης. Το τέταρτο έμβρυο έδειχνε να αναπτύσσεται καλά μέχρι που η καρδιά του σταμάτησε την 11η εβδομάδα. «Είχα απηυδήσει. Δεν μπορούσε άλλο. Αλλά εγώ και η σύζυγός μου είχαμε αποφασίσει ότι αυτό το ταξίδι θα το κάνουμε μαζί και μέχρι το τέλος». Αυτό που βοήθησε την Πατρίσια και κατάφερε να την κάνει μητέρα ήταν ο δρ. Τζον Κουβαράς.

syringe4.jpg


Η μικρή Λόντον Ο' Νιλ γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου. Το ζεύγος των γυναικών απέκτησε το παιδί που τόσο ήθελε. Συνολικά το κόστος όλων των προσπαθειών ανήλθε στα 40.000 δολάρια.

syringe3.jpg

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τη φωτογράφο Σαμάνθα Πάκερ στη σελίδα της στο Facebook και έχει γίνει viral, με περισσότερα από 83.000 like και πάνω από 63.000 κοινοποιήσεις. 

VIDEO: Baby photo says a thousand words

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ