- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε άλλον έναν Γερμανό πολίτη, έγινε σήμερα γνωστό από μια πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι ο συλληφθείς κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», καθώς επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση σε αναρτήσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η σύλληψη αυτή έγινε, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας προέτρεψε την Άγκυρα, τη Δευτέρα, να κάνει περισσότερα προκειμένου να βελτιώσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
«Γνωρίζουμε την υπόθεση. Η πρεσβεία στην Άγκυρα θα παράσχει προξενική βοήθεια» ανέφερε η πηγή από το γερμανικό ΥΠΕΞ.
Εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής διπλωματίας ανέφερε χθες ότι 7 Γερμανοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία με πολιτικά κριτήρια.
Στην πιο πρόσφατη υπόθεση, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον 46χρονο Ιλχάμι Α. την Τρίτη το πρωί, ενώ επισκεπτόταν τη μητέρα του στη γενέτειρά του, το Σαριμπασάκ, στην ανατολική Τουρκία.
Δικαστής στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Έλαζιγ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιλχάμι Α., που έχει κουρδική καταγωγή και εργάζεται ως οδηγός ταξί στο Αμβούργο, όπως μετέδωσε το ARD. Ζει στη Γερμανία από το 1992, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο δικηγόρος του Ερτζάν Γιλντιρίμ είπε στο ARD ότι ο πελάτης του κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», διότι άσκησε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Στο επίκεντρο οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα
Πώς αξιοποίησε ένα ιδιαίτερο νομικό «παράθυρο»
Η πόρτα φέρεται να άνοιξε μερικώς, χωρίς ωστόσο να ενεργοποιηθεί η τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης
Στο στόχαστρο διαδηλωτών ο πρωθυπουργός - Καταγγελίες για ελλιπή προστασία της εβραϊκής κοινότητας
Ο Ούλι Πατσούκου κερδίζει δημοσιότητα στα social media, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή
Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινή έως και 18 χρόνια κάθειρξης
Ποια είναι η απομακρυσμένη χώρα που βγαίνει κερδισμένη από το ράλι πετρελαίου
H ομώνυμη σειρά προβλήθηκε για 130 επεισόδια έως το 1985
Στις 22 Απριλίου, εκατομμύρια πολίτες ενημερώθηκαν μέσω email για την κυβερνοεπίθεση
Αιχμές για Μακρόν, με προειδοποίηση ότι στρατιωτικές πρωτοβουλίες αυξάνουν την ένταση
Οι επιπτώσεις στον πληθωρισμό από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί
Ο πρόεδρος στηρίζει αμερικανική πρωτοβουλία για ασφάλεια ναυσιπλοΐας στην περιοχή
Το λάθος που προκάλεσε το τροχαίο
Εντοπίστηκε παιδικό εσώρουχο με DNA τόσο του κοριτσιού όσο και του 47χρονου υπόπτου
Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου
Νέο μήνυμα από τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν
Οι αρχές εκτιμούν ότι η συνολική αξία των χελωνών που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε περίπου 9.000 δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.