- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μέρκελ: Οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το μεταναστευτικό έχουν προχωρήσει
Αντιθέτως, η αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία χρειάζεται ακόμη χρόνο
Οι διαπραγματεύσεις του Βερολίνου με την ελληνική κυβέρνηση για μια συμφωνία στο μεταναστευτικό έχουν προχωρήσει αρκετά, δήλωσε η Καγκελάριος 'Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι, αντιθέτως, η αντίστοιχη συμφωνία με την Ιταλία χρειάζεται ακόμη χρόνο.
«Βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ντένις Ζβίζντιτς και τόνισε ότι η ίδια είναι πρόθυμη να συνομιλήσει και απευθείας με τον ιταλό Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε. «Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο», διευκρίνισε.
Το περασμένο Σάββατο επετεύχθη ανάλογη συμφωνία με την Ισπανία, η οποία προβλέπει ότι η Γερμανία θα μπορεί εντός 48 ωρών από τον εντοπισμό τους στα γερμανοαυστριακά σύνορα να επαναπροωθεί στην Ισπανία μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει εκεί αίτημα ασύλου, μέσω του συστήματος Eurodac. Την εν λόγω συμφωνία επέκρινε ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων (FDP) για την ευρωπαϊκή πολιτική Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, κάνοντας λόγο για «αστείο», καθώς, όπως είπε, εάν κάποιος θέλει να μεταβεί από την Ισπανία στην Γερμανία, δεν θα το κάνει μέσω Αυστρίας, αλλά μέσω Γαλλίας.
Τόσο η κυρία Μέρκελ όσο και ο κ. Ζβίζντιτς τόνισαν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι αιτίες του αυξημένου αριθμού προσφύγων οι οποίοι φθάνουν μέσω της Σερβίας. Σύμφωνα με τον βόσνιο αξιωματούχο, πολλοί εκμεταλλεύονται το καθεστώς ελεύθερης βίζας μεταξύ Ιράν και Σερβίας και κατόπιν επιχειρούν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Βοσνίας.
«Φυσικά προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με χιλιάδες μετανάστες οι οποίοι κινούνται ήδη από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα. Και όλοι ακολουθούν αυτή την βαλκανική διαδρομή», δήλωσε ο κ. Ζβίζντιτς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει, σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, να περιορίσει τον αριθμό των προσφύγων που περνούν από την χώρα του προς την Ε.Ε.
Από την πλευρά της η κυρία Μέρκελ υποσχέθηκε στον συνομιλητή της ενίσχυση της βοήθειας μέσω της δύναμης Frontex.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.