Κοσμος

Brexit: Μόλις το 22% των πολιτών πιστεύει ότι το πρόσημο θα είναι θετικό για τη χώρα

Έντονη δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο 22% διαμορφώνεται το ποσοστό των Βρετανών ψηφοφόρων που στηρίζουν τους χειρισμούς της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στο φλέγον ζήτημα του Brexit, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε το πρωί της Δευτέρας στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο ORB International.

Πρόκειται για ιστορικό χαμηλό από τη στιγμή που ο βρετανικός λαός τάχτηκε υπέρ του «διαζυγίου» με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 το ποσοστό των Βρετανών που δήλωνε ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες έφθανε έως και το 55% (ένας στους δύο).

Σε αυτήν τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε 2.000 ενήλικες, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν νιώθει σιγουριά ότι η Τερέζα Μέι θα συνάψει την πιο συμφέρουσα συμφωνία (ποσοστό αυξημένο κατά 4% σε σχέση με τον μήνα Ιούλιο). Παράλληλα, μόλις το 22% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Μέι θα καταφέρει να συνάψει την ορθότερη για τους Βρετανούς συμφωνία.

Με λιγότερους από 8 μήνες να απομένουν έως την ημερομηνία - ορόσημο της 29ης Μαρτίου 2019 (όταν οι δρόμοι Λονδίνου - Βρυξελλών χωρίζουν), οι πολίτες, ο επιχειρηματικός κόσμος και τα κόμματα στο βρετανικό Κοινοβούλιο παραμένουν διχασμένοι αναφορικά με τη μορφή που θα έπρεπε να έχει το Brexit.