Κοσμος

Σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Λευκού Οίκου: Καμία ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας Μαδούρο

Δεν αποκλείει να πρόκειται για «ενορχηστρωμένη επίθεση»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κατηγορηματικός ήταν σε δήλωσή του την Κυριακή ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου στο ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή της αμερικανικής κυβέρνησης στην απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.

«Μπορώ να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της αμερικανικής κυβέρνησης σε όλη αυτή την κατάσταση» ξεκαθάρισε ο Τζον Μπόλτον σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Fox News Sunday». Άφησε να εννοηθεί, μάλιστα, ότι η επίθεση με drones κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκδήλωσης στην πρωτεύουσα Καράκας θα μπορούσε να είναι «σκηνοθετημένη».

«Θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, από ένα πρόσχημα του ίδιου του καθεστώτος Μαδούρο μέχρι κάτι άλλο» τόνισε με νόημα, κάνοντας αναφορές στην καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκτεταμένη διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση.

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα o Μαδούρο υποστήριξε ότι οι χρηματοδότες της απόπειρας βρίσκονται στις ΗΠΑ και εξαπέλυσε επίθεση κατά μιας ολιγαρχίας που δρα στη χώρα του και σκοπό έχει -με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον- να τον ανατρέψει.

Την ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Βενεζουέλας ανέλαβε το «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα», μια οργάνωση πολιτών και στρατιωτικών, η οποία ανέφερε σε μήνυμά της στα social media πως χρησιμοποίησε δύο drones με εκρηκτικό C-4.