Κοσμος

Αστυνομικοί πυροβολούν πισώπλατα Αφροαμερικανό (βίντεο-ντοκουμέντο)

Στα κάγκελα οι πολίτες στη Μινεάπολη ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενστόλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
youtube-rt.jpg
Youtube/RT

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές στη Μινεσότα των ΗΠΑ τις εικόνες από την καταδίωξη ενός Αφροαμερικανού στη Μινεάπολη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε αργά το απόγευμα της 23ης Ιουνίου.

Ο θάνατος του Τούρμαν Μπλέβιν είχε προκαλέσει μαζικό κύμα αντιδράσεων, με Αφροαμερικανούς να καταγγέλλουν για πολλοστή φορά τους λευκούς αστυνομικούς για αδικαιολόγητη βία και ρατσιστικά κίνητρα.

Στο video-ντοκουμέντο φαίνονται οι δύο ένστολοι, Τζάστιν Σμίντ και Ράιαν Κέλι, να βρίσκονται σε ένα περιπολικό, έχοντας ενημερωθεί νωρίτερα από τον ασύρματο για έναν ένοπλο που πυροβόλησε στον αέρα σε συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν τον Τούρμαν Μπλέβιν, δίπλα από μια γυναίκα με ένα παιδί στο καροτσάκι.

Μόλις αντιλαμβάνεται την παρουσία των αστυνομικών, ο 31χρονος τρέπεται σε φυγή, με τους ένστολους να του φωνάζουν «σταμάτα» και «σήκωσε τα χέρια ψηλά». Ο Τούρμαν ακούγεται να απαντά «δεν έκανα τίποτα φίλε», «σε παρακαλώ μην πυροβολήσεις» και «άσε με μόνο». Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης κρατά στα χέρια του ένα αντικείμενο που μοιάζει με όπλο. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί πυροβολούν τον άνδρα, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος.

Police released graphic video of Thurman Blevins shooting that sparked mass protests

Με πληροφορίες από Washington Post/RT

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ