Κοσμος

Φονικές πλημμύρες στη Μιανμάρ - Κάτοικοι έφυγαν με βάρκες από τα σπίτια τους (video)

Σπίτια πλημμύρισαν και καλλιέργειες καταστράφηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
flood23423.jpg
Youtube

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω πλημμυρών στη Μιανμάρ.

Σπίτια πλημμύρισαν και καλλιέργειες καταστράφηκαν, ανέφερε την Κυριακή κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συνολικά 163 καταυλισμοί έχουν δημιουργηθεί στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας για την υποδοχή των πλημμυροπαθών.

«Είναι συχνό να έχουμε πλημμύρες, αλλά φέτος είναι η χειρότερη χρονιά» ανέφερε κάτοικος που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της. «Στην αρχή το επίπεδο του νερού δεν ήταν πολύ ψηλό και μείναμε στα σπίτια μας. Μετά, όταν άρχισαν να μπαίνουν τα νερά, φύγαμε με βάρκα» ανέφερε μια άλλη εκτοπισμένη.

Μια από τις επαρχίες που επλήγησαν ήταν και αυτή της Καγίν, με διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν εικόνες από τους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης Χπα-Αν.

Πατέρας 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου

Στο ίδιο έργο θεατές

Η Μιανμάρ βρίσκεται αντιμέτωπη σχεδόν κάθε χρόνο με καταστροφικές πλημμύρες και ειδικοί για το κλίμα την είχαν κατατάξει το 2015 στην κορυφή του καταλόγου των χωρών που πλήττονται περισσότερο από ακραία καιρικά φαινόμενα παγκοσμίως.

Το 2015, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι εκτοπίστηκαν από τις πλημμύρες σε όλη τη χώρα.

Το 2008, τουλάχιστον 138.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα Ναργκίς, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε μεγάλο μέρος της ακτογραμμής.

Floods force tens of thousands from their homes in Myanmar

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ