- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν στην αποκατάσταση της ηρεμίας στη Γάζα
Μετά τις προσπάθειες Αιγύπτου και Ηνωμένων Εθνών
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν να αποκατασταθεί η ηρεμία στην Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης. «Με τις προσπάθειες της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών συμφωνήθηκε η επιστροφή σε περίοδο ηρεμίας μεταξύ του (Ισραήλ) και των παλαιστινιακών οργανώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φαουζί Μπαχρούμ.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν σχολίασαν άμεσα την ανακοίνωση, αλλά μια εκπρόσωπος του στρατού τόνισε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου δεν υπήρχε καμία στρατιωτική δραστηριότητα στη Γάζα που να έγινε γνωστή. Παλαιστίνιοι κάτοικοι επίσης ανέφεραν ότι στην περιοχή επικρατεί ηρεμία.
Χθες Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκότωσαν έναν Ισραηλινό στρατιώτη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, που εξαπέλυσε δεκάδες βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα σκοτώνοντας τέσσερις Παλαιστίνιους, εκ των οποίων τρεις μαχητές της Χαμάς. Το τέταρτο θύμα ήταν διαδηλωτής, τόνισαν τοπικοί κάτοικοι και γιατροί. Τουλάχιστον 120 κάτοικοι της Γάζας τραυματίστηκαν.
Ο Ισραηλινός στρατιώτης ήταν ο πρώτος που σκοτώνεται στο μέτωπο της Γάζας κατά τη διάρκεια του καθήκοντος μετά από τον πόλεμο του 2014 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τη Χαμάς για την κλιμάκωση αυτή. Είχαν προηγηθεί νέες διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ.
Από τις 30 Μαρτίου τουλάχιστον 149 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό και περισσότεροι από 4000 έχουν δεχτεί πυρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.