Κοσμος

Κάμερα «συνέλαβε» τον τελευταίο επιζώντα της φυλής του Αμαζονίου που σφαγιάστηκε από αγρότες το 1995 (εικόνες, video)

O «τελευταίος άνθρωπος» λέγεται ότι ζει μόνος του 22 χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο άνθρωπος που γλίτωσε το 1995 από την μαζική σφαγή στην περιοχή του Ροδόγχου στον Αμαζόνιο, εθεάθη να κόβει δέντρa στα βάθη της ζούγκλας.

Aυτό το εξαιρετικά σπάνιο στιγμιότυπο απεικονίζεται σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο άνθρωπος αυτός πιστεύεται ότι ζει μόνος του στη ζούγκλα του Αμαζονίου τα τελευταία 22 χρόνια, από την ημέρα που αγρότες σφάγιασαν τη φυλή του.

Γνωστός ως «γηγενής άνθρωπος στην τρύπα» ο άνδρας της φυλής του Αμαζονίου που ξεκληρίστηκε το 1995, απεικονίζεται σε επίσημο βίντεο των αρχών της Βραζιλίας, μισόγυμνος σε μία προσπάθεια να κόψει ένα δέντρο. Πιστεύεται μάλιστα ότι έχει τις δικές του φυτείες παπάγια και καλαμπόκι που περιβάλλουν καλύβα του.

Οι ειδικοί τον ανακάλυψαν για πρώτη φορά στη ζούγκλα το 1996 και το πρόσωπό του κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1998.

Στην ηλικία των 50 ετών, ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, κυνηγώντας αγριόχοιρους, πουλιά και πιθήκους με τόξο και βέλος, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο «γηγενής άνθρωπος στην τρύπα» ή «ο τελευταίος άνθρωπος» πρωτοεμφανίστηκε να ζήσει μια μοναχική ζωή στη ζούγκλα του Αμαζονίου της Ροδόγχου το 1996.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι έμεινε μόνος του όταν τα άλλα πέντε μέλη της φυλής του σκοτώθηκαν από τους αγρότες σε μια επίθεση το 1995.

Δεν γνωρίζουν το όνομά του ή το όνομα της φυλής του, αλλά οι ειδικές υπηρεσίες συνέβαλαν ώστε να επεκτείνει την περιοχή όπου διοαμένει στη ζούγκλα σε 8.070 εκτάρια για να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του.

 

 

Η Fiona Watson, της ερευνητικής ομάδας Survival International, είπε στον Guardian ότι το βίντεο του άνδρα είναι «εξαιρετικό» δεδομένου ότι η γη του περιβάλλεται από δέντρα από όλες τις πλευρές.

«Το γεγονός ότι είναι ακόμα ζωντανός μας δίνει ελπίδα. Είναι το απόλυτο σύμβολο, αν θέλετε.» είπε χαρακτηριστικά.

Η Funai, κυβερνητική υπηρεσία της Βραζιλίας για τις αυτόχθονες υποθέσεις, έχει αυστηρούς κανόνες που περιορίζουν την αλληλεπίδραση με απομονωμένες φυλές.

Μέλη της ομάδας έρευνας και συντήρησης έχουν παρακολουθήσει τη συμπεριφορά του από το 1996, αλλά για την υπόθεση έχει γυριστεί μόνο ένα βραζιλιάνικο ντοκιμαντέρ με τίτλο Corumbiara, το 1998.

Οι ειδικοί ελέγχουν τακτικά για να δουν αν είναι ακόμα ζωντανός και συχνά τον βρίσκουν να χτίζει τρύπες στη γη - κάπως έτσι απέκτησε και το ψευδώνυμό του - και να παγιδεύει ζώα.

Περνά τον χρόνο του κόβοντας δέντρα, αναζητώντας φαγητό ενώ περπατά καλυμμένος με ένα κομμάτι ύφασμα.

Μάλιστα ο «τελευταίος άνθρωπος», ηλικίας 50 ετών, έχει τη δική του μίνι φυτεία όπου καλλιεργεί παπάγια και καλαμπόκι.

Είναι «εξαιρετικό» ότι κατάφερε να απομακρυνθεί από την παραδοσιακή κοινωνία για τόσο πολύ καιρό, δεδομένου ότι οι πολλοί ενδιαφέρονται για τη γη της ζούγκλας, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Survival International.

Η Funai πιστεύει ότι υπάρχουν 113 αμόλυντες φυλές που ζουν στο Αμαζόνιο της Βραζιλίας. Από αυτές μόνο οι 27 έχουν γίνει αντικείμενο παρατήρησης ερευνητών.