- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Facebook δεν θα διαγράφει τα μηνύματα των αρνητών του Ολοκαυτώματος
Νέα διαμάχη για τον Ζάκεμπεργκ
Στο στόχαστρο βρίσκεται για μια ακόμα φορά, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δεν θα διαγράφει τα μηνύματα των αρνητών του Ολοκαυτώματος.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στον ιστότοπο Recode, ο Ζάκεμπεργκ είπε ότι το Facebook θα διαγράψει ορισμένες «ψευδείς ειδήσεις» (fake news), που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε βίαιες ενέργειες, διευκρινίζοντας ότι δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τοποθετήσεις που διατυπώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο, «με ειλικρίνεια».
«Είμαι εβραίος και υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος. Το βρίσκω πολύ σοκαριστικό. Όμως, στην τελική, δεν πιστεύω ότι η δική μας πλατφόρμα πρέπει να διαγράψει τέτοιους είδους απόψεις διότι πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία ορισμένοι άνθρωποι πέφτουν έξω».
Μπροστά στις επικρίσεις, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έστειλε κατόπιν email στο Recode για να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του.
«Σίγουρα, εάν ένα μήνυμα παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της υποκίνησης της βίας ή του μίσους εναντίον ειδικά μιας ομάδας, θα αποσύρεται» έγραψε ο ίδιος.
Εδώ και αρκετές εβδομάδες το Facebook επικρίθηκε δριμύτατα διότι επέτρεψε την αναδημοσίευση άρθρων, φωτογραφιών ή βίντεο τα οποία, αν και δεν υποκινούσαν με άμεσο τρόπο το μίσος, θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά ως ενθάρρυνση στη διάπραξη βίαιων ενεργειών.
Ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης κατηγορήθηκε ότι διέρρευσε τις φήμες που προκάλεσαν συγκρούσεις, ιδίως στη Μιανμάρ ή τη Σρι Λάνκα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.