Κοσμος

Τουρκικός Τύπος: Σε ηλεκτρισμένο κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογαν

«Μας είπατε πως δεν θα στηρίξετε τους πραξικοπηματίες. Όμως έχετε δώσει VIP προστασία»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras.jpg
© EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν που πραγματοποιήθηκε χθες, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης της Τουρκίας με τα περισσότερα να κάνουν λόγο για έναν «δύσκολο διάλογο σε ηλεκτρισμένο κλίμα»

Ειδικότερα, η εφημερίδα «Vatan», γράφει: «Ο Τσίπρας έκανε καταγγελία στο ΝΑΤΟ και δήλωσε πως οι στρατιώτες μας που πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος είναι όμηροι της Τουρκίας. Όμως δεν μίλησε καθόλου για το άσυλο που δόθηκε στους πραξικοπηματίες στρατιώτες. Ο Ερντογάν με τον Τσίπρα συναντήθηκαν σε ηλεκτρισμένο κλίμα».
Η εφημερίδα δημοσιεύει και ένα απόσπασμα του διαλόγου των δυο αντρών στο οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρει στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Μας είπατε πως δεν θα στηρίξετε τους πραξικοπηματίες. Όμως έχετε δώσει VIP προστασία. Οι Τούρκοι στρατιώτες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν να παραδοθούν στην τουρκική δικαιοσύνη». 

t1.png


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας απέφυγε τον τουρκικό Τύπο, αναφέρει η εφημερίδα Σαμπάχ, εξηγώντας, ότι Τούρκοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να τον ρωτήσουν, αλλά εκείνος δέχτηκε ερωτήσεις μόνο από Έλληνες. 

t2.png


Τέλος η εφημερίδα Milliyet με εξώφυλλο που αναφέρει: «Μομφή στον Τσίπρα για την FETO».

t3.png
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ