- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκάμπριελ: Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην Αμερική υπό τον Τραμπ
Δηλώσεις του πρώην Γερμανού ΥΠΕΞ στο Spiegel
Για «αλλαγή καθεστώτος» στο Βερολίνο πιέζει ο Ντόναλντ Τραμπ την ίδια ώρα που δίνει εγγυήσεις στον Κιμ Γιονγκ Ουν για την ασφάλεια του καθεστώτος του στη Βόρεια Κορέα, κάνει λόγο ο πρώην Γερμανός ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την Πέμπτη, εξέφρασε τις αντιδράσεις του στα σχόλια του Αμερικανού προέδρου όσον αφορά την εξάρτησή της Γερμανίας από τη Ρωσία στο πεδίο της ενέργειας, τις αμυντικές της δαπάνες και τη μετανάστευση.
«Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε στην Αμερική υπό τον Τραμπ», δήλωσε ο Γκάμπριελ στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel. «Ο Τραμπ δίνει στον βορειοκορεάτη δικτάτορα εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος του, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Γερμανία», συνέχισε.
«Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό», έκρινε ο Γκάμπριελ και προέτρεψε τη γερμανική κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο σθεναρή στάση έναντι του Τραμπ. «Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε καμιά ψευδαίσθηση. Ο Ντόναλντ Τραμπ καταλαβαίνει μόνο την ισχύ. Επομένως πρέπει να του δείξουμε ότι είμαστε κι εμείς ισχυροί».
Ο Γκάμπριελ, ο πρώην επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του ήσσονος εταίρου της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας, τόνισε επίσης ότι το Βερολίνο πρέπει να επιδιώξει «ξεκάθαρες, σθεναρές, και, πάνω απ' όλα, ενιαίες ευρωπαϊκές απαντήσεις στον Τραμπ».
«Κάθε βήμα που γίνεται για να συμφιλιωθούμε μαζί του, κάθε προσπάθεια που κάνουμε να τον ικανοποιήσουμε, τον οδηγεί μόνο να κάνει ένα βήμα πιο πέρα. Αυτό πρέπει να τελειώσει», υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.
Ο Γκάμπριελ ανέφερε ότι οι δαπάνες για τους πρόσφυγες είναι ένα πεδίο στο οποίο η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να εναντιωθεί στον Τραμπ.
«Εάν απαιτεί δισεκατομμύρια δολάρια για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, τότε κι εμείς πρέπει να απαιτήσουμε να μας επιστραφούν τα δισεκατομμύρια που δαπανήσαμε για τους πρόσφυγες που δημιούργησε η αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ», τόνισε ο πρώηνΥΠΕΞ της Γερμανίας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Γιατί η Τουρκία έμεινε εκτός F-35 και τι σημαίνει η πιθανή επιστροφή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.