- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
«Η συμφωνία με την Ελλάδα ήρε τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη»
Την πρόσκληση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών παρέδωσε στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Σε μια ειδική τελετή , οι κκ Στόλτενμπεργκ και Ζάεφ υπέγραψαν την επιστολή έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ.
Ο γγ του ΝΑΤΟ έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Ζόραν Ζάεφ για την επίλυση του ονοματολογικού θέματος με την Ελλάδα, λέγοντας ότι «η συμφωνία με την Ελλάδα ήρε τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη».
Ο κ. Στόλτενμπεργκ προσέθεσε ότι η εφαρμογή της συμφωνίας για την ονομασία είναι προς το καλύτερο συμφέρον για την πΓΔΜ και την ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι η πΓΔΜ θα γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο όταν ολοκληρωθούν και εφαρμοστούν όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που θα επικυρώνουν τη συμφωνία της ονομασίας.
«Είναι μια σημαντική και περήφανη μέρα για τη χώρα σας και την περιοχή», ανέφερε ο γγ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία επιθυμεί να δει τη χώρα στην καρδιά μιας «σταθερής, δημοκρατικής και ευήμερης περιοχής», κάτι που σήμερα επιτυγχάνεται.
Από την μεριά του ο κ. Ζάεφ μίλησε για μία «ιστορική αναγνώριση όλων των πολιτών της Μακεδονίας» ενώ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μ. Μπορίσοφ «που μοιράστηκαν το ίδιο όραμα μαζί μας».
Ο ίδιος είπε ότι σαν μελλοντικό μέλος του ΝΑΤΟ «είναι έτοιμοι να υπηρετήσουν παραδειγματικά».
«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη σταθερότητα στα Βαλκάνια, στο μέλλον», προσέθεσε ο Ζάεφ και ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ για τη στήριξή του στις προσπάθειες της χώρας του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Ο ποντίφικας έχει αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του πολέμου στο Ιράν
Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος της τελευταίας τάξη του γυμνασίου
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
Διάσημοι στηρίζουν εφαρμογές προσευχής με το αζημίωτο και με συνδρομή εννοείται
Νέα προσπάθεια να σπάσει o ισραηλινός αποκλεισμός
Η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν ο Πάουελ παραμείνει στο επταμελές συμβούλιο της Fed
Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με έξοδο των δύο γυναικών στη Μελβούρνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.