- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταϊλάνδη: Ο αδελφός Εκ είναι ο προπονητής που έβαλε πάνω από όλα τους 12 παίκτες του μέχρι το τέλος (εικόνες)
Όσοι γνωρίζουν τον Εκαπόλ Τσανταουόνγκ δεν αιφνιδιάστηκαν που ήταν ο τελευταίος που βγήκε από τα έγκατα του Ταμ Λουάνγκ
Για δύο ολόκληρες ημέρες μέχρι να ξεκινήσει η δύσκολη και ευαίσθητη διαδικασία διάσωσης των 12 μικρών ποδοσφαιριστών της ομάδας Wild Boar που παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης, υπήρχε ένας άνθρωπος, ο προπονητής Εκαπόλ Τσανταουόνγκ που φρόντιζε να ενθαρρύνει και να φροντίζει τα παιδιά. Και ήταν αυτός που έφυγε τελευταίος μετά από 18 ημέρες και νύχτες μέσα στο σπήλαιο.
Κανείς δεν γνωρίζει αν ήταν απόφαση δική του ή των διασωστών να μείνει τελευταίος στο σπήλαιο. Όσοι όμως γνωρίζουν τον Εκαπόλ δηλώνουν βέβαιοι ότι ο προπονητής δεν θα άφηνε ποτέ μόνο του κανέναν από τους παίκτες του.
«Πάντα μετά το παιχνίδι είναι αυτός που μας δίνει να πιούμε νερό, ενώ εκείνος περιμένει τελευταίος για να ξεδιψάσει», λέει ο 13χρονος Songpol Kanthawong, ο οποίος προπονήθηκε με τους Wild Boars στις 23 Ιουνίου, την ημέρα που ο προπονητής και οι άλλοι 12 συμπαίκτες του παγιδεύτηκαν στο σπήλαιο. Ο Songpol έχασε τη εκδρομή στο σπήλαιο, γιατί δεν είχε εκείνη την ημέρα το ποδήλατό του για να πάει στο Ταμ Λουάνγκ. «Ο προπονητής Εκ πρώτα σκέφτεται τους άλλους και μετά τον εαυτό του», λέει.
Ο προπονητής Εκ είναι 25 ετών. Όσο ήταν παγιδευμένος στο σπήλαιο τα μέσα ενημέρωσης ρωτούσαν τον αρχηγό της αστυνομίας αν θα ασκηθεί σε βάρος του Εκ δίωξη για αμέλεια. «Θα δούμε», είχε απαντήσει τότε ο αρχηγός της αστυνομίας.
Μέσα από το σπήλαιο ο κόουτς Εκ έγραψε μια επιστολή προς τους γονείς των παιδιών. Ζητούσε συγγνώμη για αυτό που συνέβη και διαβεβαίωνε ότι θα φροντίσει τα παιδιά τους με τη ζωή του. «Μην κατηγορείς τον εαυτό σου», απάντησαν οι γονείς στον κόουτς.
Τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης πλέκουν καθημερινά το εγκώμιο του προπονητή, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπάρξει βουδιστής μοναχός. Έχει εδώ και χρόνια αφήσει την ασκητική ζωή και έχει αναλάβει τη φροντίδα της γιαγιάς του. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης ο προπονητής ήταν ο άνθρωπος που έδινε συνέχεια συμβουλές στα παιδιά, τους παρότρυνε να μην κάνουν περιττές κινήσεις, να δοκιμάζουν τον διαλογισμό και να μην σπαταλούν την ενέργειά τους», δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.
«Ποτέ δεν αμφισβήτησα τον κόουτς. Τον γνωρίζω καλά και ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει τα πάντα για τους φίλους μου», λέει ο Songpol.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Πώς έγινε η σημαντική αυτή ανακάλυψη
Τραγωδία στη Βιρτζίνια - Ο Τζάστιν Φέρφαξ πυροβόλησε τη σύζυγό του και έβαλε τέλος στη ζωή του
Παγκόσμια απειλή χαρακτήρισε τον Πούτιν ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μπέρδεψε εδάφιο της Βίβλου με κινηματογραφική ατάκα του Κουέντιν Ταραντίνο
Σφοδρό τροχαίο του κόστισε τη ζωή
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.