- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών στην Ιαπωνία από τις σφοδρές και συνεχείς βροχοπτώσεις
Τουλάχιστον 47 οι αγνοούμενοι, 27 τα επιβεβαιωμένα θύματα
Τουλάχιστον 47 άνθρωποι αγνοούνται και πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 27 άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που πλήττουν τη δυτική και την κεντρική Ιαπωνία, μετέδωσε σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε τέσσερις νομαρχίες στο δυτικό τμήμα του νησιού Χονσού, καλώντας τον πληθυσμό σε επιφυλακή για κατολισθήσεις, πλημμύρες ποταμών και ισχυρούς ανέμους εξαιτίας των «ιστορικών», όπως τις χαρακτήρισε, βροχοπτώσεων.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως στη Μοτογιάμα, μια πόλη στο νησί Σικόκου, 583 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 24 ώρες από το πρωί της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί.
Η υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης πως υπάρχει κίνδυνος να συνεχισθούν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και αύριο Κυριακή.
Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται ένας άνδρας που έχασε τη ζωή του στη δυτική πόλη Χιροσίμα πέφτοντας από γέφυρα σε ποταμό και ένας 77χρονος στην πόλη Τακασίμα, 56 χιλιόμετρα από το Τόκιο, που σκοτώθηκε αφού παρασύρθηκε από τα νερά σε ένα κανάλι καθώς προσπαθούσε να απομακρύνει μπάζα, μετέδωσε το NHK.
Άλλοι πέντε άνθρωποι στις νομαρχίες Εχίμε, Χιροσίμα και Γιαμαγκούτσι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού τραυματίσθηκαν σε κατολισθήσεις, πρόσθεσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.
Μέχρι σήμερα το πρωί, περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν λάβει εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για πλημμυρες και νέες κατολισθήσεις, ενώ σε άλλους 3,1 εκατομμύρια έγινε σύσταση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, περίπου 48.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για να απαντήσουν σε εκκλήσεις για βοήθεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.