Κοσμος

Τα πυροτεχνήματα σκόρπισαν τον θάνατο: Στους 24 οι νεκροί από το μπαράζ εκρήξεων (εικόνες, video)

Θρήνος στο Μεξικό - Παρανάλωμα του πυρός οι αποθήκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mexico-blast.jpg
©EPA/STR

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών μετά τις αλλεπάλληλες εκρήξεις σε χώρους αποθήκευσης πυροτεχνημάτων στην πόλη Τούλτεπεκ, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού.

Νεότερος απολογισμός αναφέρει ότι 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 49 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με ιατρική πηγή, οι 17 έχασαν τη ζωή τους επί τόπου και οι 7 υπέκυψαν στα τραύματά τους, έχοντας μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερις πυροσβέστες, τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί και ένας πολιτειακός αστυνομικός.

fire-crackers-blast-mexico.jpg
©EPA/STR

Στη συγκεκριμένη πόλη του Μεξικού υπάρχουν πολλές βιοτεχνίες που κατασκευάζουν πυροτεχνήματα. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που σημειώνονται εκρήξεις σε αποθήκες ή στις μονάδες παραγωγής. Το 2016, στην ίδια πόλη, 42 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ πριν από έναν μήνα, στις 6 Ιουνίου, σημειώθηκε έκρηξη με 7 νεκρούς.

mexico-blast-firecrackers.jpg
©EPA/STR

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων μέσω Twitter, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας του Μεξικού Αλεχάντρο Οσούνα γνωστοποίησε ότι θα γίνουν «εξαντλητικοί έλεγχοι» σε όλα τα εργαστήρια όπου φτιάχνονται πυροτεχνήματα για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

Mexico: At least 24 dead in Tultepec pyrotechnic depot blasts

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY