Κοσμος

Φιέστα Ζάεφ με σημαίες του ΝΑΤΟ: Μίλησε για «μακεδονικό στρατό» (εικόνες, video)

Στην ορκωμοσία 125 στρατιωτών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για «μακεδονικό στρατό» έκανε λόγο σήμερα ο Ζόραν Ζάεφ, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας 125 στρατιωτών στη γείτονα χώρα, και παρά το γεγονός ότι η συμφωνία με την Ελλάδα αναφέρει ότι το όνομα της ΠΓΔΜ θα είναι «Βόρεια Μακεδονία». Μάλιστα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός φαίνεται βέβαιος για την είσοδο της χώρας του στο ΝΑΤΟ καθώς δήλωσε: «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα δεδομένα των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

Σημειώνεται μάλιστα ότι στο σημείο της ορκωμοσίας είχαν τοποθετηθεί σημαίες της ΠΓΔΜ με την απεικόνιση του υποτιθέμενου «Ήλιου της Βεργίνας» και του ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις του Ζάεφ:

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», είπε ο Ζάεφ.

«Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά. Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ», τόνισε η Υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Radmila Sekerinska.