- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κρατική εταιρία επενδύσεων χαρτοφυλακίου του Κατάρ, Katara Holding αποκτά πλέον την πλήρη κυριότητα του ξενοδοχείου Plaza, καθώς συμφώνησε στην καταβολή των 600 εκατ. δολαρίων για την απόκτησή του.
Μαζί με αυτό αποκτά και το 75% του ινδικού επιχειρηματικού ομίλου Sahara India Pariwar, όπως δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση της συμφωνίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Τονίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην αγορά ακινήτων της Δύσης από το Κατάρ από τότε που ξεκίνησε το εμπάργκο πέρυσι τον Ιούνιο.
Το Κατάρ, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως εξαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου, έχει ήδη στην κατοχή του γνωστά ξενοδοχεία όπως το Savoy και το Connaught στο Λονδίνο.
Το επενδυτικό του ταμείο, το Qatar Investment Authority (QIA), έχει ήδη επενδύσει σε μεγάλες εταιρίες της Δύσης, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και ο μεταλλευτικός γίγαντας Glencore ενώ την τελευταία δεκαετία, αγοράζει γνωστά ξενοδοχεία και πολυτελή ακίνητα στη Δύση, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κρατικού επενδυτικού του ταμείου να διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων του πέραν των εξαγωγών αερίου και πετρελαίου.
Το εμβληματικό κτίριο άνηκε παλαιότερα στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αγόρασε το κτίριο το 1998 αλλά αναγκάστηκε να το πουλήσει σε μια ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων και ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας πρίγκιπας Αλαουίντ μπιν Ταλάλ, πριν από 20 και πλέον χρόνια.
Ο πρίγκιπας Αλαουίντ παρέμενε μέτοχος μειοψηφίας στο ξενοδοχείο πριν από τη συναλλαγή με το Κατάρ.
Στο πελατολόγιο του Plaza περιλαμβάνονταν οι Beatles και η Μάρλεν Ντίτριχ, που κάποτε έδωσε παράσταση σε αυτό. Στο ξενοδοχείο αυτό πραγματοποιήθηκε επίσης το 1993 ο γάμος του Τραμπ με την Μάρλα Μέιπλς.
Στο ξενοδοχείο έχουν πραγματοποιηθεί και γυρίσματα ταινιών, όπως το θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ του 1959 «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» , το «Άρωμα γυναίκας» του 1991 με τον Αλ Πατσίνο και ο «Βασιλιάς της Νέας Υόρκης» του 1990 με τον Κρίστοφερ Γουόκεν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.