Κοσμος

Μπαζ Όλντριν: Ο θρυλικός αστροναύτης του Apollo 11 μηνύει τα παιδιά του (εικόνες)

Εποφθαλμιούν την περιουσία του και συκοφαντούν την κληρονομιά του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη δικαστική οδό σε βάρος των δύο παιδιών του και της πρώην οικονομικής του συμβούλου επιλέγει ο Αμερικανός αστροναύτης, Μπαζ Όλντριν, καταγγέλλοντας ότι εποφθαλμιούν την περιουσία του και συκοφαντούν την κληρονομιά του.

Η αγωγή, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, κατατέθηκε σε δικαστήριο της Φλόριντα μία εβδομάδα μετά την υποβολή αίτησης εκ μέρους των παιδιών προκειμένου να περιέλθει στα χέρια τους ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα τους. Οι συγγενείς του θρυλικού αστροναύτη διεμήνυσαν στον δικαστή ότι ο πατέρας τους χρειάζεται «νομικό κηδεμόνα» διότι τελεί σε συνεχή «γνωστική παρακμή».

© EPA/Olivier Douliery


Τα παιδιά του Όλντριν θέλουν να πάρουν τη διαχείριση της ιδιωτικής εταιρείας του πατέρα τους, «Buzz Aldrin Enterprises», και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του, «Ίδρυμα ShareSpace».

Υπενθυμίζεται ότι ο 88χρονος σήμερα αστροναύτης είναι ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης.

© EPA/COURTESY SOTHEBY'S

Σε παλιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Wall Street Journal» ο πρώην σμήναρχος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας είχε δηλώσει: «Κανείς που με γνωρίζει δεν θα σκεφτεί ότι χρειάζομαι νομικό κηδεμόνα».

Στην αγωγή του ο Μπαζ Όλντριν ισχυρίζεται ότι ο γιος του, η κόρη του, και η πρώην οικονομική του σύμβουλος επιχειρούν να υπονομεύσουν τις «προσωπικές ρομαντικές σχέσεις» του και να του απαγορεύσουν να παντρευτεί.  

© EPA PHOTO AFP/STEPHEN JAFFE


Τα παιδιά του διατείνονται ότι ο πατέρας του διατηρεί τελευταία σχέσεις με άτομα που επιχειρούν να τον απομακρύνουν και να τον αποξενώσουν από την οικογένειά του. Λένε επίσης ότι ξοδεύει «αλόγιστα» και με «φρενήρεις ρυθμούς» τα λεφτά του.