- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκπρόσωπος κόμματος Μακρόν: «Εμετική η στάση της Ιταλίας στο μεταναστευτικό»
Άμεση η απάντηση από την Ιταλία
Με σκληρές δηλώσεις ο Γκαμπριέλ Αττάλ, ο εκπρόσωπος του κόμματος En Marche, χαρακτήρισε τη στάση της νέας ιταλικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.
«Η στάση της Ιταλίας είναι εμετική», τόνισε ο Αττάλ, προσθέτοντας, όμως, ότι και η Γαλλία αναζητά νέα λύσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στο όλο θέμα, τονίζοντας ότι η στάση της Ιταλίας «περιέχει μια μορφή κυνισμού και ανευθυνότητας», όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο (ο οποίος είναι και αρχηγός των Πέντε Αστέρων), απάντησε στις δηλώσεις αυτές σχεδόν μονολεκτικά: «κοίτα ποιος μιλά, η Γαλλία». Πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γαλλική αστυνομία απωθεί συστηματικά παράτυπους μετανάστες, στέλνοντάς τους πίσω στην Ιταλία, ακόμη και όταν πρόκειται για γυναίκες που κυοφορούν.
Το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι και ο Γερμανός ομόλογός του Χόρστ Ζεεχόφερ, «είχαν μια μακρά συνομιλία, σε πολύ φιλικό κλίμα» και ότι οι δυο κυβερνήσεις «θα παρουσιάσουν μια κοινή πρόταση για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Από την Ισπανία, τέλος, όπου αναμένεται να φτάσουν, σε τέσσερις ημέρες, οι μετανάστες και πρόσφυγες του πλοίου Aquarius, η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Ντολόρες Ντελγάδο, προειδοποιεί την Ιταλία ότι «μπορεί να προκύψουν διεθνείς ποινικές ευθύνες, για παραβίαση των συνθηκών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.