Κοσμος

Η μητέρα του Άντονι Μπουρντέν μιλά συγκλονισμένη για την αυτοκτονία του γιου της

Ο χαμός του σεφ αλλά και της σχεδιάστριας Κέιτ Σπέιντ έχει επιφέρει κύμα κλήσεων προς την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης Αυτοκτονιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ant1.jpg
© razer Harrison / ideal/ Getty Images

Η μητέρα του Άντονι Μπουρντέν, Γκλάντις, πρώην συντάκτρια στην εφημερίδα New York Times, δήλωσε ότι δεν είχε καμιά ένδειξη ότι ο γιος της ίσως είχε σκεφτεί την αυτοκτονία. «Είναι απολύτως ο τελευταίος στον κόσμο που θα σκεφτόμουν ποτέ ότι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο», δήλωσε συγκλονισμένη στους ΝΥΤ.   

Επιπλέον λέει ότι ο φίλος του  Έρικ, ο οποίος τον βρήκε νεκρό, της είχε πει ότι «ο Τόνι είχε σκοτεινή διάθεση τις τελευταίες δύο μέρες», αλλά δεν είχε ιδέα για ποιο λόγο θα αποφάσιζε να αυτοκτονήσει.«Είχε τα πάντα. Επιτυχία πέρα από τα όνειρά του. Χρήματα πέρα από τα πιο τρελά όνειρά του».

Ωστόσο η αυτοκτονία των δημόσιων προσώπων δεν αφορά μόνο στο στενό τους περιβάλλον αλλά έχει μεγαλύτερη επίδραση, όπως άλλωστε και η ζωή τους.

Ο Οργανισμός Ψυχικής Υγείας της Νέας Υόρκης αναφέρει στο ΤΜΖ ότι η τηλεφωνική γραμμή σημειώνει αύξηση κατά 25% του όγκου κλήσεων, σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, μετά τις αυτοκτονίες Κέιτ Σπέιντ και του Άντονι Μπουρντέ.  

Πώς συσχετίζονται όμως οι αυτοκτονίες διασήμων με την αύξηση των κλήσεων; Ένας πιθανός λόγος είναι ότι οι ειδήσεις για τις αυτοκτονίες στα ξένα μίντια, συνοδεύονται πάντα από πληροφορίες για τις γραμμές βοήθειας που σκοπό έχουν να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη.   O αριθμός των κλήσεων, που αυξήθηκε δραματικά, φαίνεται πως έχει ενισχυθεί από τις περιπτώσεις των δύο πρόσφατων αυτοκτονιώ, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται για το πού μπορούν να καλούν για βοήθεια και να βρίσκουν το θάρρος να το κάνουν.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ