- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υγεία, εκπαίδευση και οικονομία είναι τα τρία βασικά προβλήματα της Ρωσίας, όπως δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τον Μάιο, το Εθνικό Κέντρο Μελέτης Κοινής Γνώμης (VICIOM).
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ρώσοι θεωρούν σε ποσοστό 28% ότι το σύστημα ιατρικής περίθαλψης είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα σήμερα, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάσσουν σε ποσοστό 23% το εκπαιδευτικό σύστημα και στην τρίτη με 21% την οικονομία της χώρας.
Μάλιστα οι θέσεις αυτές έχουν μείνει αμετάβλητες τους τρεις τελευταίους μήνες.
Ακολουθούν, η κοινωνική πολιτική με 15% έναντι 10% στις αρχές του έτους, το χαμηλό βιοτικό επίπεδο και οι μισθοί (26% το 2017, 14% το 2018).
Επίσης οι Ρώσοι πολίτες εμφανίζονται να ανησυχούν λιγότερο για τις συντάξεις και τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση σε σχέση με την περίοδο άνοιξης - χειμώνα του 2017 (από 20% σε 11%) ενώ ανάλογη είναι και η κατάσταση όσον αφορά την ανεργία (από 18% στο 12%).
«Το γεγονός ότι η κοινή γνώμη επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε ζητήματα του κοινωνικού τομέα δεν σημαίνει απλώς ότι αλλάζει ο χαρακτήρας των απαιτήσεων προς το κράτος, αλλά και ότι αυξάνονται οι απαιτήσεις από το κράτος», λέει ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών του VICIOM Στεπάν Λβόφ, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι προσδοκίες είναι απόλυτα συγκεκριμένες και οι πολίτες απαιτούν ένα λειτουργικό σύστημα ιατρικής περίθαλψης και παιδείας, και αυτά είναι τα κριτήρια με βάση τα οποία θα μετράται τα προσεχή χρόνια η αποτελεσματικότητα του κράτους».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 22-24 Μαΐου, σε δείγμα 3.000 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η τηλεφωνική συνέντευξη μέσω τυχαίας επιλογής.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.