Κοσμος

Δραματική διάσωση μεταλλωρύχων - Τους έβγαλαν από βάθος 1.000 μ. (video)

Παραμένουν εγκλωβισμένοι δύο εργαζόμενοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 23 μεταλλωρύχων, οι οποίοι παγιδεύτηκαν σε στοές μεταλλείου σιδήρου κοντά στην πόλη Μπενξί (επαρχία Λιαονίνγκ) στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας.

Τουλάχιστον 11 συνάδελφοί τους σκοτώθηκαν και άλλοι 9 τραυματίστηκαν την Τρίτη, όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε βάθος 1.000 μ., η οποία κατέστρεψε τον ανελκυστήρα που οδηγεί στην επιφάνεια, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μεταφοράς εκρηκτικών σε στοά. Υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη εξόρυξη σιδήρου είναι η εταιρεία Huamei (θυγατρική της China Coal Co.).

Τα δυστυχήματα σε μεταλλεία και ορυχεία είναι αρκετά συχνά στην Κίνα, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή. Τον Μάιο 2017 σκοτώθηκαν 18 ανθρακωρύχοι λόγω διαρροής αερίου στην επαρχία Χουνάν. Δύο μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο, άλλοι 17 εργαζόμενοι ορυχείου έχασαν τη ζωή τους, όταν ο ανελκυστήρας στον οποίο βρίσκονταν, έπεσε από μεγάλο ύψος σε στοά ορυχείου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Τον Δεκέμβριο του 2016 τουλάχιστον 59 εργαζόμενοι σε δύο ορυχεία σκοτώθηκαν από εκρήξεις στις επαρχίες Εσωτερική Μογγολία (βόρεια) και Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοανατολικά).