Κοσμος

Κολυμπώντας από τη μια στην άλλη άκρη του Ειρηνικού για την κλιματική αλλαγή και για την περιπέτεια (video, εικόνες)

Ο Γάλλος Μπεν Λεκόμτ θα κολυμπά οκτώ ώρες την ημέρα για έξι και πλέον μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ben-lecomte.jpg
Red Bull

Γάλλος κολυμβητής θα κολυμπήσει από τις ακτές της Ιαπωνίας μέχρι τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών με στόχο να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα έχει διασχίσει κολυμπώντας τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Μπεν Λεκόμτ, 51 ετών, θα κολυμπάει οκτώ ώρες την ημέρα για περισσότερους από έξι μήνες. Έχει να αντιμετωπίσει μόνο κινδύνους από καρχαρίες και σμήνη από μέδουσες μέχρι τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας του νερού.

lecompt1.jpg


Συνολικά ο Γάλλος κολυμβητής θα καλύψει κολυμπώντας μια απόσταση περίπου 9.000 χιλιομέτρων.

Στόχος του άθλου και προσωπικού στοιχήματος του Γάλλου είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, μια ομάδα επιστημόνων θα διεξάγει έρευνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ειδικότερα, οι επιστήμονες θα ασχοληθούν με τα πλαστικά συντρίμμια στη θάλασσα, την επίδραση της ακραίας άσκησης στην καρδιά και πώς επηρεάστηκε ο ωκεανός από την πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα. 



Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο 51χρονος έκανε ασκήσεις «οπτικοποίησης και απόσπασης προσοχής» για να διασφαλίσει ότι είναι ψυχολογικά και διανοητικά έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση. «Η νοητική και πνευματική ετοιμότητα είναι πολύ πιο σημαντική από τη σωματική», είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Πρέπει να είσαι σε θέση πάντα να σκέφτεσαι τη θετική πλευρά των πραγμάτων», πρόσθεσε. «Δεν πρέπει με τίποτα να απασχολείς το μυαλό με το τι μπορεί να πάει στραβά», κατέληξε.

Το στάδιο της προετοιμασίας για τον Λεκόμτ διήρκησε περισσότερα από έξι χρόνια. Το 1998 έκανε το πρώτο σόλο διατλαντικό ταξίδι που καλύπτει 6.400 χιλιόμετρα σε 73 μέρες. Παρόλο που είπε πως δεν θα το επαναλάβει, ήθελε να μια νέα πρόκληση λίγα χρόνια αργότερα. «Δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να αλλάξω γνώμη», είπε στο NPR. «Τρεις, τέσσερις μήνες μετά σκεφτόμουν ήδη την επόμενη περιπέτεια».

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθούν την πρόοδο του διάπλου του Γάλλου κολυμβητή θα μπορούν να τον ακολουθούν από την ιστοσελίδα του http://thelongestswim.com/. 

THE LONGEST SWIM across the Pacific Ocean

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ