Κοσμος

Ζόραν Ζάεφ: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες

Eπιβεβαίωσε πως όταν επιτευχθεί η συμφωνία, θα υπογραφεί στις Πρέσπες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zoran1.jpg

Μετά τη χθεσινή εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, ο Ζόραν Ζάεφ επιχειρεί να «σπάσει» τον πάγο με σημερινές δηλώσεις του.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε ότι απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα και μόλις ξεπεραστούν, θα υπάρξει αμέσως συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, επιβεβαίωσε πως όταν επιτευχθεί η συμφωνία, θα υπογραφεί στις Πρέσπες, όπως είχε συμφωνήσει με τον Έλληνα ομόλογό του, κατά την συνάντησή τους στο Νταβός.

«Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στην αντιπολίτευση τους λόγους που πρέπει να μας στηρίξει. Εξίσου σημαντικό είναι να το καταλάβουν οι πολίτες μας, καθώς και η αντιπολίτευση και οι πολίτες της Ελλάδας.

Κάθε συμφωνία δεν έχει μοναδικό στόχο να λύσει ένα πρόβλημα, αλλά και να δυναμώσει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Και πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές προσβλέπουν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς», είπε.

Και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος από την αρχή. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία και μόλις λυθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα ανακοινωθεί σύντομα η συμφωνία, ώστε να προλάβουν την προθεσμία του Ιουνίου. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε επικεντρωθεί στη διαπραγμάτευση, οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.