Κοσμος

Ο Ρώσος «δολοφονημένος» δημοσιογράφος είναι ζωντανός: Συγγνώμη από τη γυναίκα μου για την τρομάρα που πήρε

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες σκηνοθέτησαν τον φόνο για να ξεσκεπάσουν τους Ρώσους πράκτορες – Μία σύλληψη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ark29.jpg

Απίστευτη τροπή πήρε η μέχρι χθες δολοφονία του Ρώσου δημοσιογράφου κι επικριτή του Πούτιν, Αρκάντι Μπαμπτσένκο, ο οποίος σε συνεργασία, από ό,τι φαίνεται με τις ουκρανικές Αρχές σκηνοθέτησε τον θάνατό του ακόμη και από την ίδια του τη γυναίκα.

Συγκεκριμένα, χθες, η σύζυγος του Μπαμπτσένκο, βγαίνοντας από το μπάνιο τον βρήκε στο σπίτι τους στο Κίεβο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Μάλιστα, η ουκρανική αστυνομία έσπευσε σχεδόν αμέσως να ανακοινώσει τη δολοφονία του, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας τόνισε ότι ένας Ρώσος υπήκοος, ένας τηλεοπτικός παρουσιαστής έπεσε νεκρός από πυρά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Βρισκόταν στο σπίτι του στην περιοχή Ντνιμπρόβσκι του Κιέβου, η γυναίκα του ήταν στο μπάνιο, άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, όταν βγήκε έξω και είδε το σύζυγό της να αιμορραγεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιάροσλαβ Τρακάλο, προσθέτοντας ότι ο δημοσιογράφος «υπέκυψε στα τραύματα του στο ασθενοφόρο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, που αναρτήθηκε στη σελίδα που διατηρεί στο facebook, ο Μπαμπτσένκο είχε δεχθεί πυροβολισμούς πισώπλατα.

Ωστόσο, σήμερα, ο Μπαμπτσένκο εμφανίστηκε σήμερα στην τηλεόραση μαζί με τον αρχηγό των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Βασίλι Γκρίτσακ. Ο Γκρίτσακ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η υπηρεσία σκηνοθέτησε το θάνατο του Μπαμπτσένκο για να πιάσει αυτούς που προσπαθούσαν να τον σκοτώσουν και να ξεσκεπάσουν Ρώσους πράκτορες. Το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και ένα μήνα. 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τη μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας, η δολοφονία του δημοσιογράφου Αρκάντι Μπαμπτσένκο ζητήθηκε από Ρώσους πράκτορες», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη ένα άτομο. 

Ο Μπαμπτσένκο είπε με τη σειρά του:  «Έχω αναγκαστεί να πάω σε κηδείες φίλων και συναδέλφων και ξέρω το αρρωστημένο συναίσθημα» και ζήτησε συγγνώμη από τους δικούς του ανθρώπους: «Ειδικά απολογούμαι στη γυναίκα μου, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή». Μάλιστα, επισήμανε ότι η επιχείρηση προετοιμαζόταν για δύο μήνες. 

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς η σκηνοθετημένη δήθεν δολοφονία του δημοσιογράφου οδήγησε στη σύλληψη ενός υπόπτου, ούτε πώς σχεδιάστηκε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ