Κοσμος

Στο στόχαστρο του Εθνικού Μετώπου ο «ήρωας του Παρισιού» Μαμουντού Γκασαμά (video)

Γιατί το Ελιζέ «άνοιξε τις πόρτες του σε έναν παράνομο» και δεν αναγνώρισε ποτέ τον νεαρό Μαράν;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με μήνυμα στο Twitter ο εκλεγμένος βουλευτής με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, Ζουλιέν Λεοναρτνελί, κατηγορεί τον πρόεδρο της Γαλλίας για μεροληψία υπέρ του παράτυπου μετανάστη από το Μάλι, Μαμουντού Γκασαμά που έσωσε το Σάββατο στο Παρίσι ένα παιδί που κρεμιόταν από το μπαλκόνι του τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας.

Ο βουλευτής της Μαρί Λεπέν καταγγέλλει ότι το Ελιζέ «άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του στον Μαμουντού γιατί είναι παράνομος», ενώ ο νεαρός Μαράν από τη Λιόν, θύμα άγριου ξυλοδαρμού όταν επενέβη για να σώσει ένα ζευγάρι από επίθεση, ακόμα «περιμένει την αναγνώριση από το Έθνος».



Μετά το Tweet του Λεοναρντελί ακολούθησαν την ίδια γραμμή κριτικής κι άλλα στελέχη του Εθνικού Μετώπου απέναντι στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.



Ο Μαράν είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού το 2016. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο 17χρονος τότε νεαρός βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση. Πάντως, η Liberation υπενθυμίζει στο Εθνικό Μέτωπο ότι το γαλλικό κράτος δεν ξέχασε τον Μαράν. Όταν συνήλθε από το κώμα τον Νοέμβριο του 2017 ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας και πρώην δήμαρχος της Λιόν, Ζεράρ Κολόμπ, παρασημοφόρησε τον νεαρό που με αυταπάρνηση είχε σπεύσει να βοηθήσει το ζευγάρι που δεχόταν επίθεση από αγνώστους.



Ο συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό του Μαράν έχει καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκιση.