- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Έτινγκερ ζήτησε συγγνώμη για το οι αγορές «θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν»
Μετά τον σάλο που προκάλεσε
Μετά το σάλο που προκάλεσε στην Ιταλία και τις αποστάσεις που έλαβαν από τις δηλώσεις του οι Βρυξέλλες, ο Επίτροπος Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτιγκερ ζήτησε συγγνώμη διαβεβαιώνοντας, με ανάρτησή του στο Twitter, ότι στόχος του δεν ήταν να δείξει ασέβεια στους Ιταλούς ψηφοφόρους.
«Σέβομαι πλήρως τη βούληση των ψηφοφόρων, είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς, είτε του κέντρου, σε όλες τις χώρες», υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος, εξηγώντας ότι όταν αναφερόταν στις εξελίξεις στις χρηματαγορές στην Ιταλία δεν ήθελε να φανεί ασεβής. «Ζητώ συγγνώμη για αυτό. Η Ιταλία, ως ιδρυτικό μέλος (σ.σ. της ΕΕ) έπαιζε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ελπίζω ότι θα συνεχίσει σε αυτήν την πορεία», πρόσθεσε.
Η φράση του Έτινγκερ ότι οι αγορές «θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν» προκάλεσε την οργή των πολιτικών κομμάτων στην Ιταλία, με τον ηγέτη της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι να ζητά μάλιστα την άμεση παραίτηση του Επιτρόπου.
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, ζήτησε επίσης «μια συγγνώμη ή την παραίτηση» του Έτιγκερ.
Η Κομισιόν φάνηκε επίσης να τηρεί αποστάσεις από τον Έτινγκερ, με τον εκπρόσωπό της, τον Μαργαρίτη Σχοινά, να δηλώνει ότι «οι Ιταλοί και μόνο οι Ιταλοί θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, κανείς άλλος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τοποθέτησή του προκάλεσε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ και τον πρέσβη της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη
Η γραπτή δήλωση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Είναι η δεύτερη εκκένωση της περιοχής μέσα σε διάστημα 24 ωρών
Οι επικριτές της συμφωνίας με την Ουάσιγκτον κατηγορούν την πολιτική ηγεσία ότι εγκαταλείπει τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.