Κοσμος

Καρέ-καρέ η ανατίναξη των πυρηνικών τούνελ της Βόρειας Κορέας (εικόνες, video)

Λίγο πριν ο Τραμπ ανακοινώσει ότι ακυρώνει τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ponhdsjfhd.jpg
©instagram.com/willripleycnn

Ο δημοσιογράφος του CNN Will Ripley ήταν μεταξύ των λίγων που βρέθηκαν μπροστά στην ιστορική στιγμή που η Βόρεια Κορέα ανατίναξε τις σήραγγες που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε χθες και τις έξι πυρηνικές δοκιμές της στο πεδίο Πούνγκι-ρι, ένα σύμπλεγμα από τούνελ κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η Πιονγκγιάνγκ κατέστρεψε ολοσχερώς το πεδίο πυρηνικών δοκιμών Πούνγκι-ρι για να διασφαλίσει την διαφάνεια ως προς τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA. Πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία προς τον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό, πρόσθεσε.

Οι αρχές της Σεούλ δήλωσαν ότι η καταστροφή του πεδίου υπόγειων πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας είναι το πρώτο βήμα για την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου.

Ειδικοί εξηγούν ότι το πεδίο των πυρηνικών δοκιμών δεν μπορούσε πλέον να χρησιμοποιηθεί μετά από έξι πυρηνικές δόκιμες και κατά συνέπεια δεν ήταν χρήσιμο, ενώ μπορεί εύκολα να ξανακατασκευασθεί σε περίπτωση ανάγκης.

Αλλοι παρατηρούν ότι η Βόρεια Κορέα δέχθηκε να καταστρέψει το πεδίο χωρίς να θέσει όρους ή να ζητήσει ανταλλάγματα από την Ουάσινγκτον, πράγμα που σημαίνει ότι οι προθέσεις του καθεστώτος για αλλαγή είναι σοβαρές.

The various explosions we witnessed at the Punggye Ri nuclear test site (swipe for videos)

The destruction of the Punggye Ri nuclear test site (swipe for photos)

The Punggye Ri nuclear test site before its destruction (swipe for photos)

A look at our small group of international journalists invited to the nuclear test site at Punggye Ri (swipe for photos)


A look onboard our luxury North Korean train, reserved for the most privileged citizens (swipe for photos)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ