Κοσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Πιθανή η αναβολή της ιστορικής συνάντησης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Εάν η Βόρεια Κορέα δεν τις αποδεχθεί όλες τις προϋποθέσεις τότε η σύνοδος «μπορεί να γίνει αργότερα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19548024.jpg
© EPA/JIM LO SCALZO

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι υπάρχει «ουσιαστική πιθανότητα» αναβολής της ιστορικής συνάντησής του με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υποστήριξε ότι η βορειοκορεατική ηγεσία πρέπει να συμφωνήσει με όλες τις προϋποθέσεις της συνάντησης διαφορετικά η σύνοδος «μπορεί να γίνει αργότερα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής -η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη-, προειδοποιώντας όμως ότι είναι έτοιμος να την ακυρώσει ή να την αναβάλει αν δεν εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες όμως δεν ανέλυσε.
 

«Είναι πιθανόν να μη συμβεί στις 12 Ιουνίου», είπε ο κ. Τραμπ και πρόσθεσε πως η σύνοδος «ίσως να γίνει αργότερα». Έκρινε πάντως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλάει «πολύ σοβαρά» όταν εκφράζει την πρόθεσή του για αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

Ο κ. Τραμπ εγγυήθηκε την ασφάλεια του Κιμ και επανέλαβε ότι προϋπόθεση για τη συνάντηση -η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη- είναι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ